10 естествени начина да се справим с депресията

Photo by Matthew Henry from Burst

Photo by Matthew Henry from Burst

Автор: New Me

11 Юни 2018

Ако се намирате в труден период, усещате симптоми на депресия и искате да се справите с проблема, без да прибягвате до силни лекарства, можете да пробвате няколко естествени начина за това. С тях ще намалите стреса и ще фокусирате съзнанието си върху по-положтелни неща.

Навиците

Създайте си рутина, която да ви измъкне от мрачните мисли. Вземете си куче, което да разхождате всеки ден и да ви носи радост. Започнете нещо ново - със сигурност ще ви разсее и поне за няколко момента през деня ще спрете да мислите за онова, което ви тормози. 

Вижте още: 8 признака, че сте емоционално интелигентни

Поставете си цели

Седнете и си направете план, който да следвате стриктно, за да постигнете лично удовлетворение. Начертайте си стъпка по стъпка и с времеви периоди какво искате да постигнете и го следвайте. Постепенно фокусирането върху плана ви ще измести мрачните мисли.

Упражнения

Физическото натоварване е един от най-добрите начини да пречистим тялото си и да изхвърлим част от натрупалия се стрес. Така че започнете да спортувате нещо, което ви допада - пилатес, йога, каране на колело или дори разходки в парка. Резултатът няма да закъснее.

Вижте още: Как се влюбват жените?

Здравословна храна

Колкото и странно да ви звучи, храната също може окаже огромно въздействие върху начина, по който се чувствате. Така че по-добре се откажете от junk food, когато сте потиснати и заложете на здравословна и вкусна храна. Със сигурност ще се почувствате освежени и в по-добра кондиция.

Достатъчно сън

Недоспиването влияе върху психиката ни. Така че липсата на достатъчно сън може да ни направи нервни, тревожни и потиснати. Позволявайте си почивка и сън, за да се чувствате добре.

Вижте още: 10 признака за негативна енергия наоколо

Не бягайте

В преносен смисъл, разбира се... Не бягайте от отговорностите си, колкото и да имате чувството, че ви притискат допълнително. Точно това да сте заети със задълженията ви ще ви помогне да не изпадате в изолация и да се отдавате на черните си мисли.

Изправете се срещу негативните мисли

Наложете си да откриете положителното дори в трудната ситуация. Помислете за всичко, което ви е останало - приятели, семейство, дом, любим човек, работа или др. Нещата никога не са толкова лоши, колкото ние си ги представяме. Така че си направете една безпристрастна равносметка и ще се уверите колко много имате всъщност.

Вижте още: Прегръдка за здраве

Вижте се със специалист

Преди да се хвърлите към силни лекарства и успокоителни, защо не поговорите малко с психолог? Отдавна вече никой интелигентен човек не намира това за странно или срамно, и ще ви стане по-леко, ако споделите проблемите си. А добрият специалист винаги ще знае как да подходи към вас, за да ви измъкне от дупката, в която се намирате. 

Нещо ново

Пробвайте нови неща и открийте нови радости в живота. Не сте пътували много? Защо не започнете сега - никога не е късно да направите всичко онова, за което някога сте си мечтали...

Вижте още: Защо хората се целуват?

Забавления

Последното, което искаме, когато сме в много тъжно или депресивно състояние, е да се забавляваме. Ако си го наложим обаче, ще видим колко много ни помага. Пробвайте да се позабавлявате с приятели, запишете се на онзи курс, който ви грабна вниманието, намерете нови приятели, посетете нови места, намерете нови забавления. Това е първата стъпка към по-щастливия ви живот.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща