10 любими знаменитости, които се отказаха от истинските си имена

Charlie Sheen on Mad families poster (2017)

Charlie Sheen on Mad families poster (2017)

Автор: New Me

28 Август 2019

Те са едни от най-обичаните звезди, но по една или друга причина са решили да оставят в миналото истинските си имена и да ги заменят с по-нестандартни и грабващи публиката. Вижте ги...

1. Мерилин Монро

Една от най-великите блондинки на всички времена всъщност се е казвала Норма Джийн Мортенсън. Вероятно това име обаче не е кореспондирало с уникалните й външност и излъчване, затова компанията 20th Century Fox избира Мерилин, а Монро било моминското име на майка й. Смело можем да кажем, че новото име е било абсолютно попадение.

2. София Лорен

С истинско име София Костанца Бриджида Вилани Шиколоне. Като прохождаща актриса тя се представяла като София Шиколоне. Когато започват да я забелязват обаче и вече е ясно, че в киното изгрява нова звезда, името й бързо е променено с далеч по-грабващо. Така се "ражда" София Лорен.

3. Чарли Шийн

О, да, дори и "чичо Чарли" не използва отдавна рожденото си име. Причината обаче е по-скоро в действията на баща му - Мартин Шийн. Като всеки утвърждаващ себе си актьор, Рамон Естевез решава, че му трябва по-разпознаваемо име. Така се появява Мартин Шийн на мястото на Рамон. Чарли пък първоначано си проправя път с истинското си име - Карлос Естевез, но бързо го заменя с Чарли Шийн. Честно казано, не можем и да си го представим като "чичо Карлос"...

4. Дженифър Анистън

Тук малко ще се плъзнем по ръба, защото реално Дженифър Анистън си е родена с това име. На практика обаче, истинското й фамилно име би трябвало да бъде Анастасакис, защото баща й се казвал Джон Анастасакис. Като актьор в сапунени опери, все пак той бързо се ориентирал, че не е с най-грабващото име на света, затова го променя на Джон Анистън. Така любимката от сериала "Приятели" е с далеч по-благозвучно име, макар и да не е истинско. Можете ли да си представите Дженифър Анастасакис вместо Анистън? Едва ли...

5. Дейвид Бауи

Емблематичен изпълнител от миналия век, оставил следа в сърцата на няколко поколения. Роден като Дейвид Робърт Джоунс, той решава, че това име е твърде обикновено за цветната му и уникална същност. Така, вдъхновен от Джеймс Бауи, вълнуваща личност от 19 век, изиграла немалка роля в историята на САЩ, Дейвид взема фамилията му. 

6. Одри Хепбърн

Още една икона на киното от 20 век. Синоним за красота, стил и изящество, Одри Хепбърн определено показва, че носи синя кръв. Родена в Белгия като Едда Катлийн Ръстън, когато се мести с майка си в Лондон след развода на родителите си, тя решава, че Одри е много по-разбираемо и местно звучащо. А Хепбърн добавя към името си, когато баща й намира стари документи за предците си и съответно го приема като свое. Не можем да си представим днес Одри Хепбърн да беше останала Едда Ръстън. 

7. Елтън Джон

Особен характер, като повечето хора на изкуството, Елтън Джон решава, че истинското му име Реджиналд Кенет Дуайт е твърде сухо и скучно за неговата артистична душа. Вдъхновение за сценичното си име намира в музикалните таланти на своето време Елтън Дийн и Джон Болдри.

8. Джордж Майкъл

Няма как да не споменем и друга голяма легенда на музиката, а именно - Джордж Майкъл. Като дете на гръцки емигранти, рожденото му име логично е Гиоргиос Панайоту. Роден е и живее в Лондон, а съответно там започва и музикалната му кариера. Така че за момчето с гръцки корени е най-удачно да промени името си с нещо по-артистично, но и разпознаваемо. С това Джордж Майкъл измества Гиоргиос.

9. Джуди Гарланд

Още една от емблемите на киното през 20 век. Красивата и талантлива актриса и певица е родена с името Франсис Гъм. След като талантът й е забелязан, името й сменено с по-запомнящо се - Джуди идва от популярна песен през 30-те, а Гарланд е фамилията на известен филмов критик.

10. Стинг

Един любопитен прякор, с който любим певец ще остане в историята. В младежките си години Гордън Матю Томас Съмнър носел често дрехи в жълто и черно, с което приличал на пчела според познатите му. Така идва и прякорът му Sting (като ужилване). А когато музикалната му кариера е пред него, какво по-подходящо име, за да замени Гордън Матю Томас Съмнър...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща