10 неща, които не знаете за Елвис Пресли

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

07 Януари 2019

На 8 януари 1935 г. е роден кралят на рокендрола - единственият и неповторим Елвис Пресли. На този ден ви разкриваме 10 малко познати факта за един от най-великите гласове на миналия век.

1. Разкошната гарвановочерна коса на Пресли всъщност не била в естествения си цвят. Фризьори се грижели да я поддържат така, а истинската коса на певеца била кестенява.

2. Първата си китара Елвис получава още като дете. Всъщност той поискал от майка си да му купи пушка, но тя все пак го убедила да вземат китара.

3. През 1954 г. се явил на прослушване за член на група, но така и не бил одобрен. 

4. Прякорът му бил "Малкият Елвис".

5. Големият му пробив идва през 1956 г. с "Heartbreak hotel". Песента е вдъхновена от статия за самоубийство в местен вестник.

6. Уникалният танц на Елвис се "ражда" същата година, когато при участие в телевизионно шоу водещият го убеждава да изпълни песента без китарата си и да позволи на хората да го "видят" истински.

7. Елвис Пресли се снима в редица филми - един от тях е "Да те обичам", в който като статисти се появяват и родителите на певеца. След смъртта на майка си през 1957 г. обаче Елвис отказва да гледа повече филма.

8. С бъдещата си съпруга 24-годишният певец се среща, докато е в армията. Тогава Присила е само на 14, а двамата се женят 8 години по-късно.

9. Дъщерята на Елвис и Присила - Лиза-Мари Пресли, има 4 брака зад гърба си, като два от тях са с Майкъл Джексън и с актьора, който е луд фен на Елвис - Никълъс Кейдж.

10. Елвис Пресли записва около 600 песни в живота си, но не е написал нито една от тях.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща