10 неща, които никога да не казваш на шефа. Никога!

Автор: New Me

01 Април 2018

Шефовете са за това , за да ни ядосват. Е, да, но има неща, които трябва да запазим за себе си, за да не прекрачим границата. Ето десет неща, които никога не трябва да казвате на шефа си. Наистина не е добра идея да го правите.

1. Никога не казвайте, че си търсите нова работа.

Абсолютно не просто ненужно, а и вредно е да споделяте подобен род обстоятелства. Изключение може да се направи, ако компанията се продава и всеки си търси вариант. Иначе рискувате да си навлечете проблеми. А дори може да се стигне до момент, в който да ви освободи от сегашната ви работа, без да имате нова, само защото очаква така или иначе скоро да си тръгнете и ви е намерил заместник.

2. Никога не казвайте дългосрочните си планове за кариера.

Не казвайте нищо от сорта на „след една година няма да живея тук“, „планирам да сменя сферата“ и т.н. Не го правете! След като сте маркирани като безперспективни, вие ще бъдете маргинализирани и уязвими към всякакви съкращения.

3. Никога не казвайте нещо, което сте чули от друг служител.

Дори ако вашият мениджър умира да чуе новините и ще ви бъде благодарен, че го запознавате с всички клюки, не го правете. Не забравяйте, че той е достатъчно умен, за да знае, че щом го правите, и той самият не може да ви има доверие.

Вижте още: Правилата на самураите - ще преобърнат живота ти (1 част)

4. Никога да не казвайте личното си финансово положение.

Има много причини – шефът ще реши, че го упреквате в недостатъчно заплащане, ще ви обвини, че не можете да ръководите парите си, може да ви заподозре, че го изнудвате за по-висока заплата. Изобщо – задръжте информацията за финансите си за себе си.

5. Никога не казвайте за личните си драми.

Сигурно ще те изслуша, но рано или късно ще се замисли защо сте се докарали до това положение. И като нищо да реши, че не сте емоционално стабилен и не си вършите работата добре. Получете съвет и морална подкрепа от някой друг - не от вашия шеф.

6. Никога не казвайте, че не харесвате екипа.

Дори ако смятате, че вие ​​и шефът ви имате приятелски и честни отношения. Ако не харесвате работата си, намерете си нова - но междувременно не споделяйте негативната си оценка на сегашния лидер.

Вижте още: 8 неща, за които трябва да спре да ви пука

7. Никога не казвайте, че покривате колега

Винаги има по един колега, които се скатава, не работи наравно с другите, закъснява и прави всичко възможно да прехвърли работата си на колеги. Но ако вашият шеф няма проблем с това, просто се опитайте да дишате дълбоко и да избягвате въпросния колега.

8. Никога не казвайте на шефа си, че ако X или Y не се случи, ще се откажете от работата си.

Никой не харесва ултиматуми!

9. Никога не казвайте, че искате неговата работа

Супер лоша идея е да споделите подобни планове, дори с уговорката, че говорите за много далечното бъдеще.

10. Никога не казвайте, че сте прекалено квалифицирани.

Не е задача на вашия шеф да управлява кариерата ви. Това е твоята работа. Просто си я гледай и намери начин да се реализираш.

Вижте още:

Има нещо, което би избрала пред секс...

Изненадващо! Това ще подобри настроението ви

ТЕСТ: Интроверт ли си? 

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща