10 неща, които ще донесат късмет в дома ви

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

18 Май 2018

Независимо дали сте суеверни или не, всеки има нужда от малко късмет в живота... и в дома си. Ако искате и вие, ето няколко неща, които да направите.

Вратите

Според фън шуй вратите трябва да се боядисват според посоката, в която са. Така например тези на юг са в червено или оранжево, на север - в черно или синьо, запад - сиво или бяло, а на изток - кафяво или зелено. Разбира се, едва ли сте от хората, които ще си боядисат разноцветно всички врати. Подберете кой цвят най-много ви допада и го приложете за всички - така със сигурност ще имате поне една "врата за късмет" в дома си.

Меки материи

Избирайте по-меки и нежни материи за възглавниците за диван, за фотьойлите, покривките и др. Смята се, че това ви прави по-спокойни и позитивни, което пък привлича късмета.

Слончета

Тези животни са мъдри, предани и устояват на трудности. Затова заложете на малка фигурка на слонче някъде в дома си - за късмет.

Свежи цветя

Не само правят дома ви по-красив, но и според фън шуй специалистите ще донесат положителна енергия и късмет. Спрете се на цветя, които нямат бодли.

Ароматна пръчица или свещ

Разбира се, че това освежава дома и носи приятен аромат. Но има и още един плюс - някои вярват, че пушекът от пръчицата или свещта пречиства мястото от негативната енергия и носи повече късмет. Ако сте имали тежък и лош ден - запалете си една вкъщи.

Калинка

Не е случайно, че толкова хора се радват, когато видят тези сладки буболечки. Вярва се, че са символ на късмета и щастието. Ако фигурата на слонче не се връзва в дома ви, ето ви идея за добър заместител.

Кръгове

Друго схващане според фън шуй е, че кръговете са изключително важни за един дом. Не само омекотяват визията, но и кръглите лампи или конфигурации от мебели например помагат на положителната енергия да се "върти" в дома ви, без късметът ви да излиза от него.

Подкова

Дори и да не сте специалист по фън шуй, със сигурност сте чували от бабите и дядовците си, че подковата е за късмет. Особено ако е поставена над вратата ви и е обърната надолу. Това нямало да позволи на късмета ви да "изтече" от дома ви.

Огледала

Смята се, че те могат да привличат положителна енергия. Най-добре ги поставете срещу нещо красиво в дома ви, което да отразяват. 

Светлината

Идеята е, че мрачните кътчета в дома ви - със затъмнени стъкла, плътни пердета, коридори, до които почти не стига дневна светлина, трябва да се балансират. Затова подберете светли полилеи или аплици, за да внесете повече светлина в дома и живота си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща