10 шокиращи факта за известни филми

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Poster

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Poster

Автор: New Me

25 Септември 2018

Това са филми, които вероятно всеки е гледал поне веднъж. Те обаче също крият своите малки и понякога шокиращи тайни. Днес разкриваме някои от тях...

Пол Шрейдър написва сценария за "Шофьор на такси" само за 5 дни. Но това съвсем не е най-шокиращото в този филм. Според слуховете той държал зареден пистолет на бюрото си за мотивация и вдъхновение. Явно е дало резултат...

Ако се чудите откъде идва леко екзотичното и романтично име на Индиана Джоунс, веднага ще ви разкрием. Всъщност кучето на Джордж Лукас се казвало Индиана. Кой да предположи, че едно куче ще даде името на един от най-обичаните персонажи в киното на всички времена?!

Няма спор, че когато стане дума за "Властелинът на пръстените", един от най-обичаните герои е скитникът Арагорн, изигран от Виго Мортенсен. Истината обаче е, че той категорично отказвал да участва във филма. И най-вероятно нямаше да направи една от най-емблематичните си роли, ако синът му не го бил умолявал неуморно. И накрая Мортенсен склонил да участва във филма. За което всички сме благодарни на сина му.

Едва ли след толкова години и редица силни роли в киното, някой все още вярва, че Леонардо ди Каприо е слаб актьор. Ако вие не сте убедени в това - едно доказателство за вас. В "Джанго без окови", когато героят на Ди Каприо трябва да смаже ръката си с чук, актьорът действително наранява сериозно ръката си на счупено стъкло. Въпреки кървенето и болката обаче, не излиза от роля и доиграва блестящо сцената си. Всички са толкова впечатлени, че в крайна сметка тези кадри остават във финалната версия на филма.

Знаехте ли, че Том Ханкс не е получил хонорар за великия "Форест Гъмп"? О, да, вместо това той се бил договорил за процент, което в случая било огромен, наистина огромен, плюс за него и му донесло десетки милиони за тази роля.

За да се подготви за феноменалната си роля на Жокера в "Черният рицар", Хийт Леджър се изолирал от света в мотелска стая и в продължение на седмици седял вътре и се вживявал в образа на откачения тип - тренирал пред огледалото всеки жест, тик, говора, налудничавия смях. Със сигурност е дало отличен резултат.

100% помните филма "Армагедон" и може би дори сте си поплакали на него. Очевидно обаче не всички са били толкова впечатлени и развълнувани от него. Твърди се, че от НАСА го прожектират по време на обучителни програми, като целта е да се открият колкото се може повече грешки в него. Със сигурност до момента са установени над 150 такива... 

Чудили ли сте се някога за специфичния звук от отварянето на автоматичните врати в "Стар Трек"? Независимо дали отговорът ви е да или не, ще ви разкрием нещо за него - той е заимстван от пускането на тоалетна в руски влак. Тук не знаем какво да добавим...

Един от най-емблематичните филми в киното на всички времена - "Психо", е бил пуснат в черно-бяла версия, защото е имало твърде бурни реакции, че сцената в банята е била изключително брутална и кървава. Дори не искаме да си я представим в цветен вариант.

Когато изпратили сценария си за "Добрият Уил Хънтинг" до различни продуценти, Бен Афлек и Мат Деймън нарочно включили скандална гей сцена помежду си в скрипта. Целта им била да видят кой наистина ще прочете внимателно историята и ще вникне в нея. За добро или лошо, сцената, която била не на място, забелязал не друг, а станалият печално известен в последните години Харви Уайнстийн.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща