10 типа хора, които побъркват всеки във Facebook

RyanMcGuire/pixabay.com

RyanMcGuire/pixabay.com

Автор: New Me

07 Ноември 2018

Не, че всеки не е бил в ролята на тези дразнещи типажи поне веднъж, но някои не излизат от тази роля цял живот. Ето типовете потребители в социалните мрежи, които повечето хора трудно понасят.

Воайорът

Онзи човек, който е крайно пасивен в социалните мрежи, не поства нищо и сякаш профилът му е неактивен, обаче... Някак все лайква всичко на всеки. Дори онази твоя снимка отпреди 6 години, която даже не помниш, че си качвал. Той просто е там и наблюдава...

Вижте още: Най-лошите филми на всички времена

Единственият, който яде

Точно така, другите очевидно не се хранят и не пият кафе, само той. И документира това със снимка и "позитивен" пост на всяко хранене. Дори понякога да не се разбира какво точно е сготвил и сложил в чинията, важното е да се качи във Facebook. И се чуди как хората са живяли, преди да видят точно тези яйца на очи.

Селфи-маниакът

Дори да лежи и нищо да не прави, той пак смята, че е идеален момент за селфи. Да не говорим пък за неотминаващата "мода" да се снима в тоалетната, в мола, във "вървежно" заведение, с нацупени устни и отегчен или сластен поглед. Отчаяно иска да изглежда, че в живота му се случва нещо интересно, докато ежедневието му всъщност го убива и единственият начин да си повдигне духа е да преброи лайковете под селфи номер 237847.

Вижте още: Какво трябва да знаеш за умната и добра жена?

Вечно влюбеният

Да, всички разбраха, че този човек се обича с половинката си, но нужно ли е всеки ден да се заливат стотици и дори хиляди приятели с доказателства за това. У дома, на улицата, в колата, в парка, в ресторанта, във фитнеса, на почивката, в леглото и още, и още снимки, винаги заедно... А и психолозите отдавна съветват да се наблегне на връзката и общуването с партньора извън социалните мрежи. Именно там е разковничето за щастливите отношения.

Вижте още: 10 изумителни факта за човешкото тяло

Компетентният

Той ще намери поне един човек за деня, с когото да се скара в социалната мрежа, да го съди, назидава и накрая доволно да се оттегли, когато смята, че го е "затапил". Това е вечно мрънкащият и недоволен човек, който е свръхактивен и компетентен по всички въпроси, но никога няма да го видите на протест например. Той вече "знае", че това е загуба на време. Къде-къде по-добре е да си стоиш пред екрана.

Отчаяният инфлуенсър

Тази така любима на мнозина дума, която се превърна в блян и отчаян стремеж. Затова ще видите все по-често дори застаряващи хора, които се правят на шутове и остроумничат (в повечето случаи - изключително неуспешно), докато се надяват с дълго мислените десетки шеги и постове на ден да натрупат хиляди последователи. 

Вижте още: 5 ужасни грешки с парите

Човекът "Ха-ха"

За него друг емотикон няма. Дори под новини, започващи с "Жестока катастрофа", "Тийнейджъри се сбиха", "Агресия на пътя", на него явно все му е весело. Винаги изглежда някак извратено и не на място. И без значение дали причината е, че просто не схваща за какво се използва този бутон или умишлено го избира, околните просто не могат да го възприемат нормално - и с право.

Неграмотникът

Все по-често срещан, за съжаление. И колкото и да опитват някои да изкарат, че това е социална мрежа и не се следи за правопис, реално никой няма оправдание за това, че не може да пише грамотно. Няма оправдание да не се използва кирилица, да не се поставят запетаи, да не се изписват правилно думите. И това, че стават за смях е по-малкото зло. В повечето случаи тези хора са родители и дават най-лошия възможен пример на децата си - че образованието явно не е толкова важно.

Вижте още: Защо преживяваме ''deja vu''?

Неуморната майка

Тя има бебе/малко дете и не спира да споделя всеки един етап от живота на отрочетото си. Буквално всеки. Нека си признаем, снимките на малки деца са наистина сладки, но не и когато са по 100 на ден. Отделно всички постове на майката вече са свързани с храната, ваксините, зъбките и каквото още се сетите на детето й. Хубаво е да се насладиш на майчинството, без да го натрапваш всеки ден и всеки миг на околните, особено в социалните мрежи.

Фитнес маниакът

Той е направил изваяно тяло - без значение как, но не може да спре да го показва. Снимката му от фитнеса е като вчерашната му снимка от фитнеса и като онази от по-миналия ден и т.н. Видеата му също са как "блъска" във фитнеса, колко е мотивиран и как следва и изпълнява целите си. Няма нищо по-хубаво от това да се грижиш за тялото си и да живееш по-здравословно, но след 500-ната снимка, на абсолютно всички вече им е безразлично... 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща