10 урока за живота от Петър Дънов

Автор: New Me

27 Декември 2019

 

 

На 27 декември 1944 г. на 80-годишна възраст от този свят си отива Петър Дънов. Силно вярващ, за някои - религиозен лидер и пример за подражание, за други - непонятен и чужд, не може да се отрече, че Дънов оставя дълбока следа с думите си. 

И до днес мнозина откриват своя път в учението му, а последователите му се наричат дъновисти. Макар не всеки да му вярва и да го приема безрезервно, със сигурност ще откриете по нещо за себе си в думите му. Затова днес ви представяме 10 наистина ценни урока за живота от Петър Дънов.

Търсете доброто в човека

Уви, всички сме устроени по-скоро "наопаки". Забелязваме и търсим повече недостатъците на другите. Истината е, че няма човек без негативни черти, важното е да се фокусираме върху доброто в околните и да го ценим. 

Защо Джейн Остин никога не се омъжва?

Който обича - дава, който не обича - взима

За да се радвате на щастливи и хармонични взаимоотношения, не може само да давате и не може само да взимате. Балансът е да намерите хората, на които искате да дадете от сърцето си, и които на свой ред биха дали частица от себе си за вас. 

Лошото се ражда първо в сърцето

За да стане един човек "лош", преди това той е допуснал злото да завладее сърцето му, после мислите, а накрая и действията му. Затова никога не допускайте лошото да се загнезди в сърцето ви, пазете го чисто.

Снимка на Florian Pircher от Pixabay

Нобеловите награди: 15 умопомрачителни факта

Не се обграждайте с хора, които имат отрицателни мисли

Пазете средата си от всичко отрицателно, което може да повлияе на живота ви. На първо място - пазете се от негативни хора, такива, които таят отрицателни мисли в сърцата си и могат да ги предадат на вас. Само позитивните мисли ще ви помогнат да вървите напред и да сте добри.

Правете по едно добро всеки ден

Тук дори не става въпрос да правите нещо голямо и непосилно за вас. Напротив, правете по малко добро всеки ден - ще ви се възвърне първо на вас. Кажете добра дума на някого, утешете тъжен човек, дайте надежда на обезверения, дарете с усмивка околните. Ще забележите каква голяма разлика настъпва с тази малка стъпка в живота ви. 

Ако сме нещастни, грешката е в нас

Нашето собствено щастие започва първо от нас, от сърцето и мислите ни. Първо трябва да намерим начин да сме щастливи сами със себе си, вместо да обвързваме щастието си с други хора. Ако нямаме това чувство в себе си, няма да го открием и в другите.

Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

5 въпроса, на които само гений може да отговори

Ако всичките ни желания се осъществят, няма да сме по-щастливи

Щастието не е в това да получим всичко в живота, а в това да се радваме и да сме благодарни и за малкото, което имаме. Само тогава ще можем да сме истински щастливи и нищо няма да помрачава сърцето. Затова бъдете благодарни всеки ден.

Една любов не издържи ли на изпитанията в живота, не е истинска

Любовта не е до време или до първите трудности. Нямаме ли желание и воля да я съхраним въпреки всичко и всички, значи не сме обичали истински. Търсете винаги истинската любов - тази, заради която ще понесете всички изпитания, които животът поднася.

Докато всеки живее за себе си, не можем да имаме успех

Нещо, за което сякаш забравяме в днешно време. Вярно е, че всеки човек е отделна единица, но само когато мислим за другите и заедно с другите, можем да вървим напред. Забравете егоизма, помагайте винаги, когато можете и доколкото можете. Работете заедно с другите за по-добро утре за всички, не само за себе си.

7 супер храни и ползите от тях

Каквото човек мисли, това става

Никога не подценявайте силата на мислите си. Те могат да са най-мощното ви оръжие или най-големият ви враг. От вас зависи дали ще позволите на мислите ви да ви помогнат да вървите напред или ще ви дърпат силно назад. Работете да изтласкате всички негативни мисли далеч от ума и сърцето ви, направете място само за положителните. Променете нагласите си и ще промените живота си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща