11 суперхрани за кожата (2 част)

Автор: New Me

15 Юни 2017

Каквито и други грижи да полагаме - скъпа козметика, домашни маски, различни процедури, ако хранителният ни режим не е добър, кожата ни няма да изглежда красива, сияйна и хидратирана.

Вече ви показахме първата част от 11-те суперхрани за кожата:

11 суперхрани за кожата (1 част)

Сега е ред и на останалите.

Папая

Това е плод, който е толкова богат на витамин А, колкото вероятно не можете да си представите. Освен това съдържа ензима папаин, който подпомага премахването на мъртвите клетки по кожата.

Киви

Официално можем да го наречем плода с най-много витамин С, който пък допринася толкова за това кожата да е сияйна и по-здрава.

Нар

Нарът определено съвсем заслужено се нарежда сред суперхраните. Не само с изключителни хранителни свойства, но и страшно ефективен в борбата със стареенето. Помага при възстановяването на кожата.

Череши

Изключително вкусни, а и страшно полезни. По-богати на антиоксиданти от всеки друг плод, като помагат в борбата със свободните радикали и забавят стареенето.

Картофи

И нещо по-любопитно. Като говорим за храни, които са полезни за кожата, не можем да не споменем и картофите. Случвало ли ви се е да имате проблем с кожата под мишниците? Ако заради различното третиране там ви се образуват по-тъмни кръгове и кафяви петна, можете да облекчите кожата си с парче картоф. С резенчето натъркайте няколко минути проблемните места, а след това изплакнете с хладка вода. Картофите имат избелващ ефект.

Вижте още:

Ах, тази дамска чанта!

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

5 закона за здравословно отслабване

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща