12 цвята ще властват в дома през 2019-а

Photo by Vinicius Amano on Unsplash

Photo by Vinicius Amano on Unsplash

Автор: New Me

28 Септември 2018

Забравете скуката с един-единствен цвят на годината. Ако искате разнообразие и повече фантазия в дома си, ето 12-те цвята, които според Valspar ще властват през 2019-а. Изберете онези, които най-много ви допадат и декорирайте на воля.

"Сумрачно" виолетово

Нежен нюанс, който ще внесе повече мистика в дома ви и ще разчупи стаята. Цветът е по-силен, затова можете да го използвате и само като акцент при мебелите, пердетата или едната стена на стаята.

Лимонов мус

Звучи вкусно и сладко, а в някоя от стаите ви ще изглежда дръзко и смело. Този светъл нюанс на лайма е точно тази свежа нотка, от която имате нужда.

Пролетна тиква

Чудите се сигурно кой би дал подобно име на цвят и как изобщо ще изглежда. Веднага ще ви отговорим - страхотно. Нежният оранжев нюанс ще освежи всяка стая, за която го изберете. Така че няма да съжалявате.

Сиво-синьо

Страшно стилно и красиво. Този цвят ще придаде повече тежест и класически вид на дома ви. За да не става твърде тъмна стаята обаче, трябва да комбинирате със светли и цветни акценти.

Оптимистично зелено

Не си представяйте твърде ярки и стряскащи нюанси на зеленото. Това е толкова нежно, че може да внесе само красота, спокойствие и уют в дома ви. Идеално е за цвят на стените например.

Цитрусово оранжево

Това вече е доста по-наситено и ярко от "тиквеното" оранжево, за което ви споменахме по-рано. Така че с него трябва да сте по-внимателни - ако го избирате за стените, задължително го използвайте за акценти - половин или само една стена в стаята в този цвят.

Наситено синьо

Отново силен цвят, който е много шик, но ще трябва повече да помислите как да го вплетете в дома си, за да не стане твърде мрачен или прекалено син. Като диван, фотьойл, килим или пердета обаче ще е идеален за почти всеки дом.

Градско лилаво

Излъчва стил, загадъчност и малко своенравност. Подходящ за всеки, който обича големия град и иска да се гмурне в него. Този лилав нюанс е перфектен за типичния градски човек.

Ангелско синьо

Не, този цвят съвсем не е запазена територия за бебешките стаи за момченца. Толкова е нежен и успокояващ, че буквално ще ви даде усещането, че сте в рая.

Шампанско

Изтънчено и ненатрапчиво. Ще се хареса на онези, които предпочитат по-изчистената визия на дома и не държат на тъмните тонове. С една дума - класика.

Зелена вода

Страшно любопитна комбинация между зелено и синьо. Малко студена, но без да е прекалено. Ако комбинирате добре с мебелите в стаята, ще получите перфектния баланс.

Каймак

Онзи специфичен цвят между бяло и жълто, който ще внесе топлина, светлина, уют и настроение в дома ви. Хубавото е, че е по-неутрален и можете да го използвате без проблем за повече места в стаите.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща