18 страхотни снимки, които ги няма в учебниците (1 част)

Автор: New Me

28 Ноември 2017

От уроците по история сме научили за големите личности и великите събития, но там няма да видите тези снимки....А си заслужават и то много!

Момчето с новите обувки

Това австрийско момче се казва Уерфел. Тези обувки са му дарение от Червения кръст.  Той е на 6 години, когато фотографът Джералд Уолър е уловил кадъра през 1946 година.

Скокът

Известният еврейски фотограф Мартин Мункаци заснема тази снимка в Ню Йорк през 1934 г. по време на Голямата депресия. Замърсеният фон ни показва тъгата на този труден период, с който скачащата жена ярко контрастира. Широката й усмивка и скок символизират надеждата за щастие и по-добри времена.

Двойката, която се опитва да не се засмее

Свикнали сме да виждаме замръзнали изражения на мрачните лица на онези времена. Всъщност било много трудно да се направи снимка през 1890 г. Хората не се снимали всеки ден. За някои от тях шансът да направят снимка бил веднъж в живота. Погледнете тази двойка колко е сладка!

Мерилин Монро и упражненията

Годината е 1952. Звездите винаги работят върху телата си. Вижте фигурата на Мерилин Монро! Не се дължи само на внимателното хранене, а и на ежедневните упражнения.

Луис Армстронг свири на жена си

По време на Студената война Съединените американски щати изпращат най-добрите си музиканти в чужбина. Случващото се е в рамките на културната дипломация. Така е запечатан момент, Луис Армстронг свири на тромпет на съпругата си в подножието на Големия сфинкс в Египет през 1961 г.

Чакай ме, татко!

Снимката е направена през 1940 г. от Клод П. Детлоф. На снимката е  5-годишният Уорън. Той пуска ръката на майка си и тича към баща си с викове "Чакай ме, татко!". Тази снимка е публикувана в списание Life и е окачена във всички училища в Британска Колумбия по време на войната.

Малчуган с банджо и най-добър приятел

Деца с маски

Хелън Левит е американски фотограф и е наречена "най-известният фотограф на своето време". Хелън Левит е уловила уличната атмосфера в Ню Йорк.

Момиченце с коте

Снимката е направена през 1959 г. във Франция.

 

Вижте още:

3 кризи на възрастта и как да се справим с тях

Тези имена са забранени по света

Това издава колко чаровни сме всъщност

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща