3 причини да изтървете любовта

Photo by Brooke Winters on Unsplash

Photo by Brooke Winters on Unsplash

Автор: New Me

11 Април 2018

Намирането на истински партньор в живота е трудно, но се оказва още по-трудно да задържим любовта, след като вече сме я открили.

Ето няколко причини, поради които най-често губим любовта на човека до себе си.

Липса на компромиси

Лесно е да го кажем, но на практика е много трудно постижим балансът по отношение на взаимните компромиси. Често от инат и прекомерно самолюбие отказваме да се съобразим с желанията и нуждите на партньора си. А това лесно може да го отблъсне с времето.

Вижте още: Това е Любовта!

Недоверие и ревност

Никой не може да се радва на щастлива и дълга връзка, ако двама души нямат доверие помежду си. Не можете да сте щастливи, ако постоянно се тормозите с подозрения или отправяте обвинения към човека до себе си. Както и на никого не е приятно да ровят в нещата му и да следят всяко негово движение, дума и поглед. А от това да следват безкрайни скандали.

Вижте още: Шест цветя, които (задължително) привличат любовта

Без общи цели

Когато страстта започне да отслабва с времето, е добре да имате нещо, което да ви свързва силно, и да гледате в една посока. В противен случай може да се отдалечите един от друг и в някакъв момент да решите, че връзката ви е напълно изчерпана. А не е така - направете си по-дългосрочен план, поставете си общи цели и ги следвайте упорито. Това ще радва и двама ви и няма да имате чувството, че сте в застой.

Вижте още: 

Храни за сексуално желание

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

Има нещо, което би избрала пред секс...

7 откачени признака, че сте влюбени

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща