4 неща издават нарцисиста

Photo by Enrico Carcasci on Unsplash

Photo by Enrico Carcasci on Unsplash

Автор: New Me

02 Януари 2018

Как можете да познаете, че говорите с човек, който обича себе си много повече от другите и винаги ще иска вниманието да е само върху него?

Ето няколко признака, които издават нарцисистите. Ако ги забележите в някой познат, по-добре му обърнете внимание или просто стойте по-далеч от него.

Вижте още: 10 нагласи, които ще преобърнат живота ти!

Използват по-груб език

Изследване от 2014 г. на университета в Кентъки показало, че нарцистичните натури са склонни да използват груб и циничен език по-често от останалите хора. Причината е, че го асоциират малко или много с привличане на вниманието на околните, както и защото са по-малко чувствителни, що се отнася до думите.

Не обичат другите да говорят

Нарцисистите стават нервни и нетърпеливи, когато другите говорят и вниманието не е върху тях. Когато някой друг говори по-дълго, нарцистичните натури започват да се оглеждат наоколо, за да търсят взаимодействие с околните и да привлекат отново вниманието върху себе си. Това става ясно от статията "Нарцисизмът в разговорите", публикувана в журнала "Комуникационен монограф".

Вижте още: 8 тайни на щастливите хора

Изразяват се твърде бурно

Изследване от 1990 г. показва, че нарцисистите вкарват повече драматизъм в общуването от обичайното. Жестовете им са особено динамични, израженията - пресилени, а често обичат и да говорят на по-висок тон. Всичко с една-единствена цел - повече внимание от околните.

Преувеличават...отново и отново...

Нарцисистите обичат да преувеличават, когато разказват историите си, та дори - и да послъгват. Така се надяват да накарат всички да се заинтригуват от различни случки в живота им. А още по-лошото е, че обичат да разказват най-"силните" си истории отново, и отново, и отново. Със сигурност няма да им омръзне, не може да се каже същото обаче за околните.

Вижте още:

8 закона на кармата

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща