4 прости правила на връзките

Photo by Colin Maynard on Unsplash

Photo by Colin Maynard on Unsplash

Автор: New Me

10 Август 2017

Всеки трябва да мине през някои връзки, които не оставят само хубави спомени, за да разбере някои истини за отношенията с партньора.

И все пак кои са простите правила на връзките, до които всички достигаме рано или късно? Ако ви е любопитно, вижте.

Не можеш да накараш някой да те обича насила

Ако имаш усещането, че човекът до теб не е толкова отдаден на връзката ви, не те обича толкова силно, колкото би ти се искало, най-вероятно каквото и да направиш, няма да го накараш да те обикне. Тук не става дума за страстта и увлечението, които са присъщи на всяка нова връзка. А за чувствата на любов, нежност и грижа, които би трябвало да стават по-силни с времето. Ако не забелязваш това в партньора си, най-вероятно и след 5 години ще е останало разочарованието от очакването на по-силни чувства.

Ако те обича, ще го усетиш

Всеки има представа сам за себе си какво би трябвало да представлява любовта и кое го кара да се чувства удовлетворен във връзката си. Обикновено това е свързано с вниманието и уважението, което дава другият човек в отношенията ви. Ако обаче половинката не намира време за теб и не те уважава, вътрешно ще усетиш, че нещата няма да свършат добре. Така че не заглушавай този глас, не търси оправдания за поведението на другия и ако не успееш да промениш ситуацията, просто си тръгни.

Трябва първо да обичаш себе си

Може би не всеки се е замислял за това. Но ако човек не обича себе си, не може да изгради здрава и силна връзка с партньора. Все ще му се струва, че не е достатъчно добър, че не заслужава да бъде обичан, че рано или късно ще омръзне на половинката си. А това са все предпоставки за съмнения и проблеми във връзката, която в даден момент просто ще се разпадне.

Не търси любовта там, където вече си е отишла

Понякога дори връзките, започнали добре, имат своя край. Затова, ако нещо е приключило не по начина, по който ти се е искало, намери сили да продължиш напред. Ако се молиш за любовта на човека до теб или се надяваш отчаяно тя някога пак да се появи между вас, само ще отблъснеш човека. Ако той е решил да продължи без теб, каквото и да направиш, няма да върнеш любовта. Само ще си причиниш много болезнени преживявания. По-добре вложи енергията си в изграждането на нова, по-силна връзка, с поуките, взети от досегашните.

Вижте още:

Как да преодолеем бившите?

Това предвещава край на връзката!

Как тялото ни реагира при раздяла?

6 тайни на успешната връзка!

Никога не правете това след раздяла!

6 неща, които мъжете НЕ искат да кажат на жените

Скандал с любимия? Правете това!

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща