5 класически начина да преобразите дома си

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

03 Май 2018

Винаги има начин да освежите дома си и да изглежда страхотно с няколко трика. А хубавото е, че са приложими за всеки дом.

Погледнете какво имаме предвид.

Игра на цветове

Това е може би един от най-евтините начини да дадете изцяло нов облик на една стая или на целия си дом. Можете да внесете промяна с цветни пердета, като боядисате стени или претапицирате мебелите си.

Използвайте умно пространството

Не става въпрос да затрупате стаите си с вещи и мебели до всеки сантиметър, а да оползотворите максимално добре пространството. Помислете за идеи, с които да спестите място и да го използвате за нещо по-добро. Например с двуетажно легло за децата, което да отвори място за бюро, гаредероб или др. Или пък да си направите кът за работа в неизползваем преди това ъгъл.

Компактни мебели

Не залагайте на супер тежки и огромни мебели, които да затворят цялото пространство. Това е скъпо и нефункционално. Вместо това подберете практични мебели, които дори да можете да размествате лесно, когато ви се налага. Домът ви гарантирано ще изглежда много по-добре и по-просторен.

Повече височина

Стаите ви няма да изглеждат "схлупени", ако подберете завеси до земята. Това придава допълнително усещане за височина на тавана. Съответно и пространството става по-приятно.

"Драматично" антре

Това е първото, което външните хора ще видят от дома ви. Затова трябва да е максимално грабващо, така че да им стане приятно и да искат да са ваши гости. Ето няколко идеи, които са лесни и евтини за изпълнение. А обликът на антрето ви ще е напълно различен...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща