5 мощни психологически трика, които ще подобрят живота ти

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

19 Юли 2018

Малките психологически трикове всъщност са нещо, което може да изиграе много голяма роля, да ви помогне в отношенията с другите и да улесни живота ви. 

Ето за какво говорим...

1. Когато срещнете за пръв път човек, който е важен за работата или за нещо друго, което искате да постигнете, повторете няколко пъти (но без да прекалявате) името му в разговора. Това със сигурност ще го предразположи добре към вас.

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

2. Ако някой избухне срещу вас, запазете спокоен тон. Така или ще накарате човека да замълчи, или ще го провокирате да избухне повече и да се постави в още по-лоша позиция пред другите. И в двата случая вие ще контролирате ситуацията.

3. Когато искате някой да ви каже "Да", кимайте положително по време на разговора ви. Така подсъзнателно ще му внушите, че го разбирате и може да ви се довери.

Вижте още: Най-добрият камък за всяка зодия

4. Трябва ви услуга от някой познат? Оставете му да избира между нещо по-голямо и сериозно и услугата, която искате да ви направи. Ако си мисли, че може да му поискате по-голямата услуга, човекът срещу вас винаги ще предпочете по-малката, за да се измъкне. 

5. Искате да разберете дали някой ви харесва - тогава е време за шеги. Когато се смеем в компания, инстинктивно поглеждаме към човека, когото чувстваме най-близък и когото харесваме.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща