5 начина да инвестираш в себе си

Автор: New Me

02 Януари 2019

Често под инвестиране в себе си разбираме хвърляне на пари за дрехи, обувки, барове, глезене. Но инвестирането в себе си означава много повече и всъщност е нещо съвсем, съвсем различно.

Терминът „инвестиране“ вече предполага, че влагате време и/или пари в надеждата да получите добра възвръщаемост на инвестициите си. Когато го направите, надяваме се да забележите, че тези инвестиции се връщат и значително определят (подобряват) качеството на живота ви. Ще се почувствате по-щастливи, по-успешни, по-продуктивни и по-балансирани.

Инвестирането в себе си също е свързано с подбуждане към промяна. Не можете да очаквате да промените живота си в името на по-различно бъдеще, без действително да влагате време и пари. Промяната няма да се случи просто ей така. Инвестирането в себе си са може би най-добрите пари, които някога ще похарчите, с най-високо съотношение на възвръщаемост на инвестициите. И ако не инвестирате в себе си, кой да го направи вместо вас?

Ето петте най-големи лични инвестиции, които ще се изплатят.

1. Здраве

Здравето - добър сън, здравословно хранене и упражнения. Заложете на редовно спортуване, вземете си карта за фитнес, така ще се карате дори насила да отидете и да потренирате. Купете си добър матрак, дори да дадете повече пари, инвестицията си струва. Хапвайте по-малко месо, повече зеленчуци и плодове. Намалете алкохола, който остава в организма достатъчно дълго след като сте пили, за да ви влияе крайно негативно.

2. Пътувания

Пътуването е невероятен начин да опитате нови неща и да разширите хоризонта си. Независимо дали отивате на другия край на света или просто пътувате наблизо през уикенда, това ще ви донесе нови преживявания и прекрасни спомени. Това струва толкова много! Все още ли си спомняте обувките или чантата, които сте купили преди пет години? Вероятно не. Но се обзалагаме, че все още имате приятни спомени за едно пътуване, което направихте преди година.

3. Обучение и развитие

Непрекъснатото обучение ви предизвиква и ви държи извън зоната на комфорт. Дали това е купуване на книги, записване в курс или слушане на подкасти, въпрос на избор.

4. Хобита

Всеки има хобита, нещо, което обича да прави в свободното си време. И те са важни! За много хора хобитата им помагат да се отпуснат и да подредят мислите си. Няма значение какво е вашето хоби, важното е да го имате и да се възползвате от него, за да инвестирате в себе си.

5. Каквото ви кара да се чувствате добре

Инвестирането в себе си не винаги трябва да бъде нещо, което е модерно или ще ви направи готини в очите на другите. Ако това е фризьор, отидете и сменете прическата. Ако е нова книга, изберете си няколко. Ако е уикенд, в който не ставате от леглото и гледате филми, давайте смело. Важното е да се чувствате добре.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща