5 неща за любовта, които всеки трябва да знае

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

04 Февруари 2019

Толкова много разочарование бихме могли да си спестим, ако знаехме някои неща за любовта предварително. Лошото е обаче, че ги научаваме най-добре, когато ги изпитаме на гърба си. 

Ето 5 неща, които всеки научава за любовта рано или късно.

Любовта трябва да е взаимна

Виждали ли сте връзка, в която единият е много по-влюбен, а другият изглежда, сякаш прави нещо компромисно със себе си? В такива случаи единият партньор се залъгва, че любовта ще дойде с времето и се старае всячески да запали искрата в другия. Истината е обаче, че ако любовта не е взаимна още в началото на връзката ви, тя няма как да се появи след години...

Вижте още: Първа помощ за съсипаната връзка

Сърцата често биват разбивани

Особено днес, когато минаваме през повече връзки, за да открием най-подходящия за нас човек. Но в това няма нищо лошо - ако един човек е наранил чувствата ви, толкова по-добре, че се е махнал от живота ви. Колкото по-рано се научим да гледаме на разбитото сърце като на полезен опит за следващите ни взаимоотношения, толкова по-скоро ще срещнем истинската за нас любов.

Вижте още: Как се влюбват жените?

Има разлика между привличане и любов

Често правим разликата по-късно във връзката си, когато първоначалното привличане и страстта ослабнат, и осъзнаваме, че всъщност нямаме много допирни точки с човека до себе си. 

Компромисите са важни

Не говорим за компромиси, които са вредни за нас - например да търпим обиди или тормоз от половинката си. Но малките компромиси в споровете правят чудеса и ще се убедите лесно в това. Разбира се, компромисите трябва да са взаимни - единият не може да ги прави постоянно, за сметка на другия. Все пак това не трябва да се превръща в борба за надмощие.

Вижте още: 7 мита за секса

Невъзможните изисквания пречат

Няма как да сте без никакви изисквания към партньора си, но понякога всички прекаляваме в очакванията си към другия. Някои жени си представят, че мъжът им трябва да е красив, финансово стабилен, с добра професия, грижовен, мил и пр. и пр. Някои мъже пък си представят, че жените им трябва да изглеждат като от списание, но да могат и да се грижат за семейството, да готвят, чистят, винаги да са готови за секс и пр. Това обаче няма как да стане. Колкото по-рано осъзнаем, че не бива да прекаляваме и да поставяме невъзможни изисквания, толкова по-щастливи ще бъдем.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща