5 ползи да те отхвърлят

Photo by Nicole De Khors from Burst

Photo by Nicole De Khors from Burst

Автор: New Me

10 Юли 2018

Това да бъдем отхвърлени - без значение в работата или в личния живот, често е причина да изпаднем в "дупка", да сме силно разочаровани и да се отчайваме. Тук обаче е моментът да погледнете малко по-философски на нещата и да се замислите за всички ползи на това да бъдем отхвърляни от време на време в живота...

Учи ни да правим нещата по-добре

Отхвърлянето ни кара да осъзнаем нещата, които не сме направили както трябва предишния път, и да се справим по-добре следващия. Не сме правили никакви компромиси за партньора си или не сме искали да работим в екип в работата? Със сигурност, ако си дадете сметка за всичко това, при следващ шанс няма да допуснете подобни грешки.

Вижте още: 13 неща, за които да си благодарен

Прави ни търпеливи

Разбираме, че в живота не всичко става така, както сме го планирали и понякога са нужни повече време и търпение, за да постигнем целите си.

Мотивира ни

С отхвърлянето идва и мотивацията ни да търсим различни пътища и начини да да успеем. Ставаме по-креативни и израстваме в отношенията и мисленето си.

Вижте още: 8 признака, че сте емоционално интелигентни

Помага ни да се променим

Всеки човек понякога се бои от промяната и се опитва да не я допуска в живота ни. Но тя невинаги е нещо лошо и много често се случва за добро. Отхвърлянето до голяма степен помага на промяната да се случи по-бързо в живота ни.

Прави ни по-силни

Отхвърлянето калява характера и волята ни. Освен че ни помага да станем по-добра версия на самите нас, ни прави по-силни и ни помага да се справяме по-лесно с изпитанията.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща