5 причини да хапвате яйца

Photo by Cala on Unsplash

Photo by Cala on Unsplash

Автор: New Me

23 Август 2017

Ако се чудите какво да си хапнете във все още предимно горещите дни, без да прекалявате с калориите, но и да е полезно, веднага ви предлагаме опция.

Включете яйцата в хранителния си режим и няма да сбъркате. Даваме ви 5 причини да хапвате яйца.

Полезни са

Яйцата ще се отразят добре на тялото ви, защото съдържат витамин D, желязо, цинк, богати са на антиоксиданти и протеини.

Не са скъпи

На фона на други промотирани полезни храни, яйцата съвсем не са скъпи. Освен това има немалко разнообразие в начина, по който можете да ги приготвите. Не обичате пържени яйца? Хапнете сварени например.

Помагат на сърцето

Макар някои да избягват хапването на яйца, защото се притесняват от проблеми с холестерола, проучвания показват, че ако се добави 1 яйце дневно към менюто, рискът от проблеми със сърцето намалява с 12%.

В борба с килограмите

Яйцата могат да ви заситят за по-дълго време и помагат за поддържането на по-здравословно тегло. Изследване показва, че включването на яйца в закуската може да накара хората да консумират по-малко храна на обяд.

Възстановяват мускулите след тренировка

Храните, богати на протеини – като яйцата, особено консумирани след тренировка, помагат за по-бързото възстановяване на мускулната маса. Те осигуряват важни аминокиселини и добавянето на 20-30 грама протеини към всяко хранене, особено след тренировки, действа страхотно на мускулите.

А ако смятате, че е дошъл моментът да промените живота си и да се храните по-здравословно, заповядайте на семинара "Заслужаваш повече. Време е за новото ти Аз"

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща