5 причини да правите секс редовно

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

15 Март 2018

Забелязали ли сте колко често се лишавате от ласки с любимия, само защото сте уморени или изнервени от ежедневието и работата си? Това обаче само влошава емоционалното и физическото ви състояние.

Ето няколко причини да правите секс редовно и как това ще ви помогне в много отношения.

Сексът е здраве

Доказано е, че има много ползи за здравето ни от секса. Така например намаляват проблемите с кръвното налягане, подобрява се имунната защита и е полезно за сърцето. Всичко това не е за пренебрегване, нали?

Вижте още: Храни за сексуално желание

Намалява стреса

Не си мислете, че като си легнете и се въртите нервно цяла нощ в леглото, стресът ще отшуми. Напротив, именно приятните изживявания с партньора могат да потушат напрежението и да намалят стреса. Така че не се лишавайте от тях.

Вижте още: 7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

Добро настроение

Сексът спомага за отделянето на повече ендорфини, със сигурност ще се чувствате по-щастливи и в далеч по-добро настроение, ако го правите редовно. Да не говорим, че сексът като цяло е страхотен за по-балансирано по отношение на хормоните тяло.

Вижте още: Има нещо, което би избрала пред секс...

По-малко болка

Доказано е, че сексът може да намали някои болки в тялото. Например при редовното правене на секс се наблюдава по-слаба болка по време на месечния цикъл. Страхотна причина да наблегнете на забавленията в леглото преди месечния ви цикъл.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

По-дълго млади

Може и да не ви се вярва, но благодарение на секса ще запазите тялото си младо по-дълго време. Една от причините е, че редовната физическа активност в това отношение се грижи отлично за добрата ви форма. Сексът спомага за набавянето на повече кислород в тялото, подобрява кръвообращението и дори кожата ви ще изглежда по-добре.

Вижте още:

14 правила на щастливата връзка

Нещата в мъжа, които побъркват всяка жена

5 знака, че сте един за друг

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща