5 причини да приключиш нещастна връзка

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

28 Ноември 2018

На всеки се е случвало да отлага края на връзка, в която не се чувства добре, не е щастлив и видимо нещата просто не се получават. Причината за това са предимно страховете ни - че няма да намерим по-подходящ човек за нас, че няма да сме щастливи, ако останем сами за известно време, че хората около нас ще погледнат с лошо око на решението ни или че накрая ще сме самотни.

Ето няколко причини обаче да сложим край на нещастната връзка още сега, преди да е станало твърде късно.

Ще сме по-щастливи

О, да! Изобщо не трябва да се съмнявате в това. Дори в началото да ни е странно от края на връзката, постепенно ще можем да направим нещата, които сме искали - да си починем от токсичните взаимоотношения, да се успокоим, да си направим равносметки и да продължим напред по-спокойни и по-уверени.

Вижте още: 8 начина да кажеш „Обичам те” без думи

Ще освободим място за точния човек

Ако си мислите, че е трудно да го срещнете, докато сте сами, опитайте да го намерите, докато сте с някой друг. Ще трябва да влезете в грозен сценарий на лъжи и изневери, което допълнително ще ви накара да се чувствате зле и ще постави грозен отпечатък върху новите ви отношения. Сами имате много по-голям шанс да намерите по-подходящ за вас човек и да изградите стабилна връзка.

Ще намалим негативните чувства

В една нещаста връзка преобладават емоции като потиснатост, напрежение, тревожност, депресия и още безброй други. Ако се разделим с човека, който ни създава такава атмосфера, със сигурност ще ограничим и наличието на подобни чувства, както и въздействието им върху нас.

Вижте още: 5 неща, които мъжете искат да им кажеш брутално честно

Ще подобрим здравето си

Точно така - отровните взаимоотношения влияят и на физическото ни състояние, при това - доста зле. Ако премахнем източника на тези токсични отношения, ще имаме шанс да подобрим и здравето си, както и да се погрижим по-добре за себе си, като променим режима си на хранен и започнем да спортуваме.

Ще се погрижим за себе си

Когато приключим нещастна връзка, имаме по-голямо желание да направим нещо приятно за себе си - да сменим прическата, гардероба, да влезем във форма, да сме по-привлекателни за новите срещи, които ни предстоят. Съответно се грижим по-добре за себе си и ставаме по-уверени, виждайки положителните резултати.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща