5 причини и свестните да изневеряват

Photo by Jonatán Becerra on Unsplash

Photo by Jonatán Becerra on Unsplash

Автор: New Me

25 Юли 2018

Това е от онези неща, за които никой не е застрахован и никой не може да каже: "За мен не се отнася". Изневярата не е запазена територия само за хората, които неглижират чувствата на партньорите си и се ръководят единствено от собствените си желания. Има случаи, в които и "добрите" могат да стъпят накриво.

А ето и какво би могло да ги провокира.

Разочарование. Колкото и свестен и търпелив да е един човек, би могъл да направи грешен избор, ако среща лошо отношение от партньора си. Ако е нагрубяван, унижаван, потискан или се чувства недооценен, съвсем очаквано е да поддаде в даден момент, ако срещне по-добро отношение.

Вижте още: 6 признака, че сте срещнали сродната си душа

Връзката е свършила. Когато отношенията между партньорите са се изчерпали и всеки е започнал да търси нов човек за себе си. Това е онзи преходен момент, в който и двамата са наясно, че нещата са приключили, но все още не са сложили край официално.

Вижте още: 10 въпроса, преди да се обвържеш

Ниска самооценка. Един човек може да е много добър сам по себе си, но да има твърде ниско самочувствие и това да оказва силно влияние на изборите, които прави. Например, за да си докаже нещо или да повиши самооценката си, би стигнал и до изневяра.

Вижте още: Очакванията, с които смазваме любовта

Липса на близост вкъщи. Сексът не е най-важното, за да издържи една връзка на времето, но със сигурност не трябва да се пренебрегва. Ако единият от партньорите отблъсква редовно другия, това може не само да накърни достойнството му, но и да го накара след месеци или години да потърси внимание и ласки другаде.

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

Чуждо влияние. Ако един човек е податлив на външно влияние - приятели или роднини, би могъл да стъпи накриво. Не са малко случаите, в които иначе отдадени на връзките си хора са допускали грешки под влиянието на приятел. 

И все пак изневярата е въпрос на избор. Алтернативата е да говорите открито за проблемите във връзката си и да си спестите излишна болка.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща