5 типа хора, които да изхвърлите от живота си

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

06 Февруари 2019

Кой ли не се е лъгал поне веднъж по отношение на хората, с които се обкръжава. Никой не е защитен от грешки, а и така отсяваме онези, на които държим и които си струва да запазим в живота си.

И все пак понякога ни е трудно да видим истината. Затова ви показваме няколко типа хора, които е добре да държите далеч от себе си.

Манипулаторът

Без значение дали е партньор, колега или приятел. Манипулаторът знае точно какво да каже, за да ви разколебае в собствените ви възможности и да ви накара да повярвате, че без него сте нищо. Винаги знайте, че такъв вариант няма, никой не е незаменим - особено ако ви кара да се чувствате зле по отношение на вас самите. Така че такъв човек не ви е нужен в близкото ви обкръжение.

Вижте още: 4 неща, с които нараняваме другите

Използвачът

Всъщност този тип хора изглеждат доста приятни, но като се замислите, всеки път, когато са се навъртали около вас, са искали услуги. Разбира се, няма нищо лошо да помагате на другите, когато имат нужда от това. Въпросът е, че истинските приятели ще са до вас, дори когато нямат нужда от услугите ви. 

Вижте още: Как да простиш?

Егоистът

Няма човек, който да не е поставял своите желания и нужди над тези на другите в даден момент. Въпросът е да не сте в отношения - с партньор или приятел, в които има пълно неглижиране на това, което вие искате. Тогава тези връзки започват да се превръщат в токсични за вас и е най-добре да ги промените или прекратите.

Вижте още: Правилата на самураите - ще преобърнат живота ти (1 част)

Лицемерът

Онзи, който ви казва мили неща в очите, а след това говори зад гърба ви. Или обсъжда с неприязън трети хора, а после е приятел с тях. Такива игрички отиват на гимназисти, но не и на зрели хора. Поддържайте възпитани и добри отношения с хората около вас, но не допускайте лицемери твърде близо до себе си. Рано или късно ще ви разочароват.

Вижте още: ТЕСТ: Интроверт ли си?

Мрънкачът

Той е винаги недоволен - каквото и да направите. Няма как да му угодите или да го направите щастлив. Просто защото избира да се фокусира върху всичко лошо. Няма как с такъв човек около себе си, да сте щастливи и вие. Както и да постъпите, никога няма да е доволен от вас, напредъка, успехите ви - не си го причинявайте и дръжте такива хора надалеч.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща