5 знака, че сте родени за лидер

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

29 Март 2018

Ако мислите, че в момента не сте на точното място в живота си и ви е време да започнете нещо свое, ето няколко признака, по които да разберете дали сте добър лидер и можете да се справите с екипа си.

Повече "ние", отколкото "Аз"

Ако егото ви не е толкова огромно, че да обвинявате за провалите другите, а за успехите да смятате, че заслугата е само ваша, значи имате доста голям шанс да се справите добре с колегите си. Добрият лидер знае, че екипната работа е най-важна и мисли с "ние" вместо "Аз" за работата.

Вижте още: 6 навика ви делят от щастието

Работи наравно с другите

Отживелица е вярването, че шефът трябва да си клати краката, докато другите свършат всичко, и единствено трябва да им диша във врата на всяка крачка, за да следи как работят. Не казваме, че трябва да вършите работата и на останалите, но е важно да давате пример на екипа си и да работите заедно с него.

Вижте още: Припомни си колко струваш!

Мотивира

Случвало ли ви се е някой от хората около вас да ви каже, че сте го вдъхновили да направи нещо? Ако да, значи сте в състояние да мотивирате хората около себе си. А това е изключително ценно качество на всеки добър лидер.

Вижте още: 8 неща, за които трябва да спре да ви пука

Цени хората си

Знае как да говори с тях, без да накърнява достойнството им, и не се подиграва със заплащането им. Не казваме, че всеки служител заслужава големи бонуси или увеличение на заплатата. Но това е и работата на добрия ръководител - да отсее точните хора за своя екип и да им показва, че ги цени. А в случая даже не опира само до материалното. Една искрена похвала върши чудеса.

Вижте още: 10 нагласи, които ще преобърнат живота ти!

Чувство за хумор

Смята се, че чувството за хумор е присъщо за интелигентните хора. Но има и още една страна на нещата - при лоша атмосфера работата може да се превърне в истински ад. За всеки е по-приятно да работи с усмихнати и забавни хора, а тогава и нещата се получават доста по-лесно...

Вижте още:

8 закона на кармата

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща