5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

Автор: New Me

09 Юни 2017

Тялото ни най-добре може да покаже какъв проблем има или от какво се нуждае. Важно е обаче ние да можем да разчитаме правилно сигналите, които ни изпраща нашето тяло, за да можем да му помогнем навреме.

 

Безсъние, раздразнение, крампи по краката

Ако забележите тези три неща, то тялото ви издава, че се нуждае от много повече магнезий и калий, отколкото му набавяте. За да компенсирате този недостиг, заложете на повече банани, домати, портокали и спанак в менюто си всеки ден.

Суха кожа

Ако кожата ви е прекалено суха, то най-вероятно издава липса на витамин Е. За да си го набавите, хапвайте повече зеленчуци, слагайте си зехтин в салатите, яжте ядки и много риба.

Необяснимо желание за сладко

Ако по средата на важна задача или докато работите на бюрото в офиса, изведнъж изпитате необяснимо и непреодолимо желание за нещо сладичко, по-добре не пренебрегвайте този знак. Така тялото ви показва, че сте подложени на твърде голям стрес, изтощени сте и затова иска да си набавите глюкоза. За да избегнете напълняването, просто заложете на мед или черен шоколад. И задължително намерете начин да ограничите стреса.

Кървящи венци

Доста често срещан проблем при много хора. Внезапното кървене при миене на зъбите например сочи за недостиг на витамин С в тялото. Затова наблегнете при храненето на цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

Слаби и чупещи се нокти

Ако ноктите ви често се чупят и белят и забелязвате, че не са в добро състояние - най-вероятно става въпрос за липса на витамин В. Пийте повече мляко и хапвайте риба, морски дарове и гъби.

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща