5 знака, че ви лъжат

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

10 Август 2018

Винаги е много неприятно да разберете, че някой познат или дори близък ви е излъгал. Особено ако става въпрос за нещо важно.

Ако искате да четете по-добре между редовете в поведението на околните, ето няколко знака, че човекът срещу вас най-вероятно ви лъже.

Не ви гледа в очите. При всеки разговор може да се случи да погледнете встрани или да ви разсея нещо. Но ако видимо събеседникът ви избягва да ви погледне в очите, почти сигурно се чувства гузен за нещо и ви лъже.

Вижте още: 7 начина да се отървеш от негативната енергия

Странен език на тялото. Ако видите, че ръкомаха твърде много, сменя рязко позицията на тялото - сякаш да отклони вниманието ви от думите, които изрича, или пък ако стои буквално неподвижно и не смее да помръдне, значи нещо не е съвсем както трябва. Вникнете по-дълбоко в думите на отсрещния човек и вижте дали няма да откриете нещо нередно.

Вижте още: Какво те очаква през август?

Повтаря определени фрази. Сякаш за да ви накарат да мислите в определена посока и да ви убедят в нещо конкретно, лъжците повтарят фрази, които работят в тяхна полза. Например: "Никога не бих", "Със сигурност не съм аз" и пр. Следете за твърде често повтарящи се думи и фрази в разговора ви.

Вижте още: 6 признака, че сте срещнали сродната си душа

Крие устата си. Сякаш, за да прикрие лъжите, които изрича, човекът срещу вас може да започне да закрива устата си с ръка по някакъв начин. Това поведение не е особено нормално по време на разговор, така че трябва да ви даде знак, че нещо от нещата, които чувате, не е истина.

Вижте още: Какво разкриват дрехите ти за теб?

Залива ви с информация. Сякаш иска да ви затрупа с толкова много думи и факти, че дори да не успеете да осмислите лъжите, които изрича. Когато усетите, че събеседникът ви буквално ви залива с информация, просто поемете разговора в свои ръце и изяснете по-подробно фактите.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща