6 неща, които мъжете НЕ искат да кажат на жените

31 Май 2017

Като цяло мъжете не обичат да говорят твърде много за чувствата си и да споделят емоциите си. Но дори понякога да са склонни да направят изключение, има няколко неща, които не искат да казват на половинките си за нищо на света. Ето и кои са те.

"За мен е важно как изглеждаш!"

Разбира се, външният вид не е най-важният и несъвършенствата на една жена минават на много заден план за мъжа, който я обича. Има обаче един много тънък момент. Мъжете не са слепи и им прави впечатление начинът, по който изглежда жената до тях, дали тя полага поне минимални усилия заради любимия си, а и заради самата себе си. Много жени се оправдават с това, че нямат време, твърде заети са да работят и да гледат деца. Това обаче не може да ги спира да полагат някакви усилия. Да правят по 10-минутни упражнения всеки ден, да са винаги в приличен вид, а не с раздърпани дрехи, скъсани на места тениски и целите в лекета. Това само ще отблъсне мъжа в някакъв момент.

"Не знам как да го направя"

Повечето мъже държат да са в ролята на "спасителите" във всяка ситуация. Изгоряла крушка, повреден лаптоп, счупена вещ. Те са винаги готови да демонстрират уменията си, които общо взето се простират от изгорелия бушон до приготвяне на мусака. За тях ще е изключително срамно да си признаят, че не могат нещо, още повече, ако се счита за "мъжка работа", затова най-вероятно никога няма да ги чуете да го казват.

"Не мога да си го позволя"

За мъжете е унизително да признаят, че нямат достатъчно средства за едно или друго нещо. За съжаление, парите често могат да се превърнат в сериозен проблем за една двойка. Особено в два случая - ако не достигат, или ако жената печели повече от мъжа. Това комплексира силния пол и обикновено подобни ситуации завършват зле.

"Ревнувам"

Мъжете винаги се състезават, особено когато става въпрос за жената, в която са влюбени. Много неща могат да ги накарат да ревнуват, възможно е дори да се издадат с поведението си, но това е една от фразите, които най-вероятно няма да ги чуете да произнасят.

"Обичам комплиментите и ласките"

Няма нормален мъж, който да не обича да го целунат, прегърнат, погалят и да му кажат: "Браво, страшен си!". Разбира се, мъжете няма да си го признаят, но за тях ще се превърне в сериозен проблем, ако жената до тях ги потиска, обижда, твърде критична е и не ги оценява подобаващо, когато заслужават.

"Страхувам се"

Предполага се, че мъжете трябва да демонстрират безгранична смелост в почти всяка ситуация и никога да не признават, че ги е страх. Такова е поне масовото схващане, особено сред самите мъже. Истината обаче е малко по-различна. Като всяко човешко същество, и те имат своите страхове - понякога дори детински, но все пак те са там. Най-вероятно никога няма да ги признаят гласно, но пък с времето жената разкрива сама страховете на мъжа до себе си.

Вижте още:

Скандал с любимия? Правете това!

Митовете, в които започваме да вярваме заради бившия

Забравете за това, ако искате да сте щастливи!

10 невероятни психологически факта за хората!

Кралско чувство за хумор? Добро е!

Важните неща в живота

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща