6 грешки в езика на тялото, които всички допускат

Photo by Isaiah Rustad on Unsplash

Photo by Isaiah Rustad on Unsplash

Автор: New Me

23 Октомври 2019

Едва ли има някой, който не вярва, че с езика на тялото си влияем върху това как ни възприемат околните. 

И все пак има няколко грешки в общуването, които всеки допуска в даден момент. Ето кои са те...

Крием ръцете си

Това подсъзнателно се възприема зле от околните, защото създава усещане за неоткритост от наша страна. Все едно се опитваме да скрием нещо от другите. Най-добре е ръцете ви да са спокойни, да не са в джобовете или зад гърба ви и дланите ви да са открити за събеседниците ви.

Вижте още: 10 признака за негативна енергия наоколо

Скръстваме ръце

Много често срещaна поза и едва ли много хора влагат нещо негативно, когато я правят, но все пак не създава добро впечатление. Когато скръстим ръце пред тялото си, това може да се изтълкува като нежелание да общуваме с човека срещу нас и да го допуснем по-близо до себе си. Сякаш поставяме бариера между нас и околните.

Вижте още: Защо хората се целуват?

Не гледаме събеседника в очите

Това е може би най-зле приеманата грешка в езика на тялото ни. На никого не е приятно да разговаря с човек, който избягва да гледа в очите и погледът му блуждае, докато говори. Не става въпрос да се втренчваме в събеседниците си, но никога не трябва да се страхуваме да гледаме хората в очите.

Вижте още: Правилата, които те правят лидер!

Изгърбваме се

Нищо не крещи повече за ниско самочувствие, неувереност и притеснение, от това да се свием, прегърбим и да отпуснем раменете си. Първото впечатление е изключително важно, така че не трябва да го разваляме още преди да сме си отворили устата дори. Ако се изгърбвате често или се свивате в стола си, тренирайте походката и позата си. Нещата не са непоправими.

Вижте още: Зодиите, които ще изживеят страхотно щастие това лято

Не се усмихваме

Нищо не предразполага повече от една сърдечна и мила усмивка. Така ще се отпуснат не само събеседниците ви, но и самите вие. Атмосферата със сигурност ще стане една идея по-приятна, ако се усмихнете на хората, с които говорите.

Вижте още: Как да разпознаеш истинските приятели?

Агресивен език на тялото

Това е, когато твърде силно изразяваме себе си пред другите - ръкомахаме прекалено усилено, говорим твърде силно, не даваме думата на другите и ги прекъсваме, и др. Жестовете, мимиките и говоренето ви трябва да са спокойни и уверени, без да създават излишно напрежение в околните.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща