6 навика ви делят от щастието

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Автор: New Me

07 Март 2018

Навиците са тези, към които се придържаме в ежедневието си, и в тях минава и животът ни. Затова е добре да си изградим такива, които да направят живота ни по-добър и по-щастлив.

Ето 6 навика, които стоят на пътя ви към щастието. Колкото по-рано ги придобиете, толкова по-добре ще се чувствате.

Време за вас

Тук не говорим за часовете, които предпочитате да прекарате на дивана, в почивка от стресиращото ви ежедневие. Напротив, трябва да си определите време, което да е само за вас, и в него да правите неща, които ви усъвършенстват, карат ви да се чувствате добре и да се развивате. Веднъж в седмицата можете да си го позволите - запишете се на уроци, научете нов език, придобийте уменията, които винаги сте искали. Сега е вашият шанс.

Вижте още: Защо отношението към живота е по-важно от IQ-то?

По-малко телефони и компютри

Това със сигурност сте го чували и чели много пъти. Но дали някога сте пробвали да го направите? Наложете си да изкарвате по някоя и друга вечер през седмицата без никакви телефони. Ограничете ги през уикенда и ще видите колко повече неща ще свършите, ще успеете да си създадете много повече щастливи спомени и ще се чувствате толкова по-удовлетворени. Да не говорим за положителните ефекти за здравето ви.

Вижте още: Припомни си колко струваш!

Книги, книги, книги

Кога беше последният път, когато се отдадохте на четене на книги? Защо не го комбинирате с излизане в парка или някъде сред природата? Чист въздух, красива атмосфера и храна за ума и душата с интересна книга. Правете го поне веднъж седмично и ще видите разликата в начина, по който се чувствате.

Вижте още: Навиците на двойките, които устояват на всичко

Пишете

Записвайте нещата, които ви вълнуват - ситуациите от седмицата, които са ви впечатлили най-силно, емоциите, желанията, мечтите и целите. Пишете и си съставяйте планове за действие - как да постигнете онова, което желаете. Поставяйте си малки цели и с уверени стъпки ги следвайте.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

Любимите хора

Поставете си за цел да се виждате или чувате минимум веднъж седмично с някой, когото обичате - роднина или приятел, няма значение. Освен това, ако имате човек до себе си, задължително измисляйте нещо приятно, което да правите заедно всяка седмица. Концерт, постановка, разходка сред природата, романтична вечеря вкъщи - опциите са много, а резултатът за връзката ви ще е страхотен.

Вижте още: ТЕСТ: Интроверт ли си?

Поддържайте форма

Доказано е, че физическите упражнения ни карат да се чувстваме по-щастливи и повдигат самочувствието ни. Затова трябва да си изградите навик и да ги правите наистина редовно. Спортувайте за здраве и за удоволствие. А ако споделяте тези моменти с любимия човек или приятелите, ще се чувствате още по-щастливи.

Вижте още: 

Вещите, които никога не трябва да държите в спалнята

Как страхът от грешки проваля живота ни?

8 неща, за които трябва да спре да ви пука

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща