6 неща издават токсичните хора

Photo by Brodie Vissers from Burst

Photo by Brodie Vissers from Burst

Автор: New Me

20 Ноември 2019

Токсичните хора са навсякъде около нас, за съжаление. Затова и често общуваме с такива в ежедневието си, а понякога дори ги допускаме по-близо до себе си. 

Ето как да ги разпознаете навреме и да не прекалявате с комуникацията си с тях, за да не се чувствате зле след това...

Завиждат

Може да не е спрямо вас в момента, но го забелязвате към другите. Стойте далеч от хора, които твърде много надничат в чуждата паница и са прекалено заети да оплюват това, което правят другите, вместо да съсредоточат енергията си в нещо градивно.

Вижте още: 5 мощни психологически трика, които ще подобрят живота ти

"Спъват" другите

За токсичните хора е важно останалите да се чувстват по-зле, да плетат интриги за другите и да ги затрудняват всячески по пътя им. Не си мислете, че някога ще се успокоят и ще спрат да подливат вода. В природата им е да спъват онези, които се опитват да правят нещо смислено и го правят много по-добре от тях.

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

Думите им са отровни

Всичко, което ви кажат, предизвиква у вас смут, тревога, напрежение, обида или някакво друго негативно чувство. Единственото, което тези хора могат да направят с думите си, е да ви тровят с тях.

Уважават избирателно

Държат се сервилно и привидно добре само с онези, които са на по-високи позиции от тях, или от които биха могли да имат изгода. С всички останали се държат неуважително и грозно.

Вижте още: 7 черти на секси жената

Винаги са център на внимание

Или поне много им се иска да е така. Омаловажават това, което правят или казват другите, за да изтъкнат себе си. Страшно много им се иска всичко да се върти около тях и се вбесяват силно, когато някой друг е по-харесван.

Само те имат проблеми

Драмите им са безконечни, винаги се изкарват жертви на ситуацията или на другите хора, а мрънкането им сякаш няма край. Ако пък опитате да споделите нещо или да разкажете за свой проблем, ще ударите на камък и ще бъдете прекъснати най-безцеремонно. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща