6 неща, които да спрете да очаквате от другите

Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Автор: New Me

18 Април 2018

Често се разочароваме от поведението на другите спрямо нас. Но понякога вината е само наша, защото очакваме твърде много от хора, които не могат да ни го дадат. Ето 6 неща, които трябва да спрете да очаквате от околните.

Да се радват за вас

Дори сред приятелите ви ще се намерят хора, които няма да могат да се зарадват искрено на успехите и постиженията ви, така че не го очаквайте и останалите. Да се радват за другите могат само фини души - не е за всеки.

Вижте още: Кармата: 7 неща, които не знаете

Да се променят заради вас

Най-вече го очакваме от половинките си - смятаме, че те са "длъжни" да се променят в дадена посока, само защото ние така искаме от тях. В живота обаче това рядко става. Никой няма да се промени, ако сам не го пожелае.

Вижте още: 100 велики книги, които да прочетеш поне веднъж

Да ви казват истината

Често твърдим, че искаме другите да са искрени с нас и да ни казват истината. Практиката обаче показва, че хората невинаги реагират добре, когато им кажат истината в очите. Затова и толкова много хора около нас предпочитат да си я спестяват често.

Вижте още: Към какво се пристрастява всяка зодия?

Да ви харесват

Много хора прекарват огромна част от живота си в опити да се харесат и да са в добри отношения с всички. Това обаче означава, че трябва да сте много неискрени и фалшиви, за да угодите и да сте приятел с всеки. Просто приемете, че каквото и да правите, ще има хора, които не ви харесват. Важното е онези, на които държите, да имат добро мнение за вас.

Вижте още: Какво издава датата ти на раждане?

Да са съгласни с вас

Не очаквайте от другите винаги да са съгласни с вас. Именно в различните виждания и мнения са раждат най-добрите неща. Хубаво е да разберете, че идеите ви могат да се допълват и подобряват с тези на околните.

Вижте още: 10 неща, които никога да не казваш на шефа. Никога!

Да бъдат коректни

Дори вие винаги да сте изрядни в отношенията си с другите, това не значи да очаквате същото от тях. Има много хора, на които не може да се разчита и да се има доверие. Така че, ако някой е некоректен към вас, не го приемайте твърде драматично. Просто научете уроците си за този човек и продължете напред без него в живота си.

Вижте още:

Има нещо, което би избрала пред секс...

Изненадващо! Това ще подобри настроението ви

ТЕСТ: Интроверт ли си? 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща