6 сигнала, че ще разбие сърцето ти

Image by darksouls1 on Pixabay

Image by darksouls1 on Pixabay

Автор: New Me

11 Март 2019

Когато става въпрос за характери и взаимоотношения с партньора, нещата никога не могат да са еднозначни и лесни. И все пак, психолозите открояват няколко типа поведение, които предвещават лош край за връзката и разбито сърце.

Ако ги забележите и при вас или вашия партньор, значи е време да внесете коренна промяна в отношенията си или просто да продължите напред с някой друг.

Липса на развитие

По-лош знак от това да си останем на едно място и да спрем да се развиваме и променяме, едва ли има. Независимо дали ни го налага партньорът или ние доброволно решаваме да го направим в името на връзката си, нещата със сигурност ще свършат зле за някой от двамата. Не се заблуждавайте, че ако спрете развитието си укрепвате отношенията си. Ще доскучаете на партньора си много по-бързо, отколкото предполагате, а и вие няма да се чувствате пълноценни. Така че за да върви връзката ви, развивайте както отношенията си, така и себе си.

Вижте още: Двойките, които се шегуват един с друг, имат по-добри отношения

Толерирате лошите навици

Факт е, че трябва да приемем малките несъвършенства на партньора, защото и самите ние не сме перфектни. И все пак, има една граница, която не трябва да бъде преминавана. Ако партньорът ви постоянно закъснява, подхвърля язвителни реплики или откровено ви обижда, не трябва да го толерирате да продължава така. Всеки се простира дотам, докъдето му се позволи. Така че не допускайте лошо отношение към вас - само ще свършите с разбито сърце.

Вижте още: Има ли доверие след изневяра?

Другият не е "скъсал" с миналото

Някак винаги се намесват бившите във взаимоотношенията ви. Телефонни разговори, чатове или дори в общуването ви. Ако не се сложи окончателно край на предишните взаимоотношения, дори да ви убеждава, че са само приятелски, вие няма да се чувствате добре и сигурни във връзката си. А не си струва да си причинявате подобно страдание.

Отношенията не се задълбочават

Вие силно искате да минете на друго ниво, но отсреща се сблъсквате със стена. Партньорът ви все не е готов да задълбочите отношенията си. Без значение дали става въпрос за това да ви запознае с близките си, да започнете да живеете заедно или да създадете семейство. Ако на този етап не държи особено на връзката ви, няма да започне да го прави след една, две или пет години. Не се страхувайте да си тръгнете, ако не получавате онова, което искате от човека до себе си. Ще сте много по-разочаровани, ако пропилеете ценни години от живота си за връзка, която не води наникъде.

Вижте още: 14 прости правила за щастлива връзка

Идеализирате партньора си

Не става дума да търсите и изтъквате всички недостатъци и грешки на човека до себе си. Но не бива и да го идеализирате прекалено, особено за сметка на себе си. Нищо добро няма да произлезе от това за вас и е силно вероятно, ако го правите, да свършите с разбито сърце именно от човека, когото сте поставяли на пиедестал.

Прощавате флиртове и изневери

Изневярата е изключително деликатен момент за една връзка и е много трудно да бъде преодоляна. И все пак, това не е съвсем невъзможно. Но нека да уточним, че става дума за еднократна изневяра, за която има конкретна причина, приключила е и човекът, който я е извършил, искрено съжалява и не желае да я повтаря. Има обаче и друг тип изневери - системни и неглижиращи както другия човек във връзката, така и самата връзка. Ако си затваряте очите пред това с надеждата партньорът ви просто сам да реши да се откаже от изневерите си в даден момент, ще допуснете голяма грешка и ще страдате жестоко.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща