6 страхотни неща, които да направите преди сън

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

19 Септември 2017

Всички сме чували за супер успешните хора, които стават по изгрев слънце и вече са отметнали няколко много важни задачи, докато другите  все още се размотават по пижама и си приготвят кафето.

Какво обаче се случва с останалата част от деня? Тя е не по-малко важна. Да не говорим за времето точно преди лягане, което можете да използвате, за да направите утрешния ден още по-добър.

Ето няколко неща, които можете да направите преди сън за по-успешно утро.

Разходка на лунна светлина

Това, разбира се, не е подходящо, ако ще го правите по безлюдни и тъмни улици в полунощ. Но какво ще кажете за разходка в парка към 20.30 ч. например. Просто да се разсеете от натоварения ден и да се разнообразите. А и малко физическо натоварване ще ви дойде отлично, особено ако сте стояли цял ден на бюро.

Оставете телефона и таблета настрана

Времето ви преди лягане трябва да минава без безкрайното скролване в социалните мрежи. Просто оставете телефона си настрана и не натоварвайте излишно ума си. Почетете някоя книга или поговорете с половинката си за нещо интересно преди лягане. Или пък се забавлявайте, както най-добре умеете.

Хигиена на спане

Това не значи само да си вземете бърз душ преди лягане. Но също така трябва да си създадете добри условия за сън. Стаята, в която спите, трябва да е чиста и без много прах. Чаршафите трябва да се сменят често, а температурата в стаята да не е твърде висока.

Приоритети

Всеки знае как сутрин, след като звънне алармата, често стои и се чуди с кое по-напред да се захване. Ако искате денят ви да е перфектно подреден и да знаете кои са най-важните неща, които трябва да свършите, следвайте подсказката на предишния американски президент Барак Обама. Той обяснява, че създаването на този навик – подреждането на приоритетите и залагането на важните задачи преди второстепенните, му е помогнало много.

Записвайте идеите си

Големият Ричард Брансън винаги ходи с малко тефтерче в джоба си и си записва всички идеи, които му хрумнат. Записвайте си и вие различни идеи, които ви дойдат на ума преди лягане. Ако преглеждате от време на време всички тези идеи, ще се изненадате за колко от тях може би е дошъл идеалният момент.

Споделете какво ви тревожи

Дори да не искате да натоварвате близките си с проблемите в работата, ако сте стресирани много, това ще личи в поведението и думите ви. Така че по-добре споделете поне накратко нещата, които ви тревожат, и ще видите колко много ще ви олекне. Ако пък живеете сами и няма с кого да споделите, запишете това, което ви тормози. Понякога, като видим черно на бяло всичко, нещата не ни изглеждат толкова страшни.

Вижте още:

Тези психологически трикове ще променят живота ти

Никого не срещаме случайно

Какво е първото, което виждаш?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща