6 супертрика за по-добра 2018 г.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Автор: New Me

03 Януари 2018

2018 година вече е тук и ако обещанията "нова година, ново Аз" не ви вършат особена работа по пътя към желаната промяна, ето няколко добри идеи, които може да ви помогнат. Пробвайте тези трикове и със сигурност годината ви ще стане една идея по-добра.

Измервайте правилно успеха си

Когато говорим за успех, всеки има своя собствена представа. И все пак трябва да измерваме правилно напредъка си в някои отношения. Погрешно е да се сравняваме постоянно с другите - имаме различни преимущества, възможности и характери. Затова просто направете сравнение къде сте сега и къде сте били преди 1 или 2 години. Ако сте отбелязали видим напредък, независмо колко незначителен може да е за други хора, значи вървите в правилната посока и не трябва да спирате.

Вижте още: Тези фрази издават, че любовта си е отишла

Бъдете благодарни

Всяка сутрин, когато се събудите, помислете за три неща, за които сте благодарни - че имате любящо семейство, че сте здрави, че имате дом и още много други. Ако си поставите за цел, ще ги откриете, и ще започвате винаги деня си с положителни мисли и по-добро настроение.

Пробвайте интуитивното хранене

Това е много интересен метод, който някои специалисти препоръчват да се пробва. Идеята е да хапвате неща, които искате, но без да прекалявате. След това преценете как се чувствате и как тялото ви приема всичко, което хапвате. Ако не реагира добре, значи трябва да ограничите или спрете тези храни. С времето ще развиете навика да се вслушвате в тялото си повече и да се храните по-здравословно.

Вижте още: Да живеем здравословно: Изчисти мазнините!

Заделяйте си по малко пари

Старите хора са били много мъдри, когато са казвали, че трябва да се заделят пари за "черни дни". Дори да не разполагате с големи възможности, винаги отделяйте по малка сума, когато получите заплата, а за да не се изкушите да я изхарчите, най-добре я внасяйте направо в сметка. Така полека ще понатрупате пари за непредвидени трудни ситуации.

Ако не спортувате активно, има решение

Нека си признаем - не са много хората, които ходят на изморителни тренировки по няколко пъти седмично, не пропускат да си направят всички комплекси от упражнения и се радват на невероятно тяло. Ако и вие сте сред тези, които по една или друга причина не спортуват особено активно, не се отказвайте от упражненията като цяло. Просто си задайте по-постижими цели. Със сигурност всеки ден можете да отделяте по 5-10 минути, за да раздвижите тялото си и да се чувствате по-заредени и енергични. Така че започнете оттам, а ако нещата потръгнат, винаги може да увеличите времето за упражнения.

Вижте още: 4 неща издават нарцисиста

Всеки ден се питайте "Защо?"

Всеки ден си задавайте въпроса "Защо?" - защо правите нещата, които правите, защо вършите тази работа - ще ви помогне ли в развитието, кара ли ви да се чувствате по-добре, защо се обграждате именно с тези хора - можете ли да разчитате на тях, правят ли ви щастливи? Ако си задавате достатъчно често тези въпроси, ще можете да предприемете действия навреме, за да промените нещата, които не ви харесват живота ви в момента.

Вижте още:

8 закона на кармата

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща