6 типа поведение водят до раздяла

Photo by Milan Popovic on Unsplash

Photo by Milan Popovic on Unsplash

Автор: New Me

13 Май 2019

Статистиката показва, че всеки втори брак у нас приключва с развод. Да не говорим за останалите връзки, които е много по-лесно да бъдат приключени. 

И все пак къде се крие причината за нещастните връзки и какъв тип поведение може да доведе до раздяла, дори и след дълги години заедно.

Постоянни обвинения

Ако единият партньор намира вина в другия за всяко нещо. Това няма как да не натежи в някакъв момент и да не отчужди двойката. Бъдете по-премерени, когато сипете обвиненията си и помислете дали не преминавате границата.

Вижте още: 5 сигнала, че връзката ви е в задънена улица

Ревност

Стига да е в рамките на нормалното, кой може да каже, че не е изпитвал ревност? Проблемът обаче идва, когато се превърне в параноя и се изгуби доверието между партньорите. Това води до омагьосан кръг, в който единият винаги е в оправдателен режим, а другият вечно не вярва на думите му.

Вижте още: Тайните на съблазнителките

Лоша комуникация

Каквото и да си говорим, пълноценната комуникация е в основата на всички здрави и щастливи взаимоотношения. Затова в никакъв случай не трябва да бъде подценявана и пренебрегвана. Говорете с човека до вас и си споделяйте всичко. Това е най-сигурният начин да знаете какво се случва във връзката ви.

Вижте още: 5 причини и свестните да изневеряват

Зависимост от другия

Ако единият е почти изцяло зависим от партньора си и го задушава с очакванията си да се грижи за него. Отговорностите трябва да са поделени и всеки да поема сам за всекидневните си задачи. Разбира се, винаги може да се случи да си помогнете, но партньорът ви не ви е родител, а и вие не сте малко дете - важно е да поемате отговорностите си.

Вижте още: 6 признака, че сте срещнали сродната си душа

Манипулиране

Когато единият партньор се чувства зле във връзката и усеща, че другият го манипулира всякак. Като му вменява вина, кара го да се съмнява в себе си и способностите си или го убеждава, че не дава достатъчно във взаимоотношенията. 

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

Разочарование

Това е онзи тип връзка, в която каквото и да направи единият партньор, никога не е достатъчно и не би могъл да отговори на очакванията на половинката си. А междувременно остава онзи горчив вкус на разочарование. Такива отношения, в които единият винаги изисква, а другият винаги се проваля да покрие тези изисквания, обикновено са обречени на провал.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща