6 трудни истини, които ще подобрят живота ти

Photo by Nihal Demirci on Unsplash

Photo by Nihal Demirci on Unsplash

Автор: New Me

24 Юли 2019

Понякога дълго отричаме неща, които забелязваме, просто защото не ни се иска да ги признаем дори пред себе си. Истината обаче е, че колкото бързо ги приемем, толкова по-добре ще живеем. Ето шест трудни истини за живота, които е хубаво да научим по-рано.

Хората са егоисти

В по-голямата си част, дори понякога несъзнателно, те наистина са такива. Много рядко ще срещате в живота си хора, които да поставят вашите нужди над своите. Затова не го очаквайте от всеки и не се разочаровайте толкова много, когато не го получавате от човека срещу вас.

Никой не е толкова зает

Когато някой ви каже, че няма време за вас, това е огромна червена лампа. Всеки може да отдели от времето си, стига наистина да го иска. Ако някой ви пренебрегва, просто защото е "ужасно зает", то по-скоро не държи чак толкова на вас, за да размести програмата си и да ви отдели от времето си. Когато нещо е важно за нас, винаги намираме начин - ще пропуснем тренировка или излизане за по бира с приятели. Имам как, стига наистина да искаме.

Причините защо мъж не е способен да задържи силна жена

Никой не ви дължи нищо

Нито партньорът, нито приятелите, нито семейството. Може да звучи зле, но е така. Половинката ви не е длъжна да прави, каквото вие решите, родителите ви не са длъжни да ви дундуркат, докато станете на 40, приятелите ви не са длъжни да застават зад всяка глупава идея, която ви хрумне. Всички взаимоотношения се градят на желание и взаимност, така че колкото по-рано осъзнаете, че наистина никой не ви е длъжен, толкова по-добре ще се справяте с живота.

Не може да се угоди на всички

Дори да се опитвате отчаяно, няма как всички да са доволни. Така че не правете излишни компромиси със себе си, а следвайте своите принципи и желания. Само тогава ще се чувствате добре в кожата си и ще сте обградени от хора, близки до вашите разбирания. А останалите - те никога няма да са доволни.

Photo by Atharva Tulsi on Unsplash

5 неща, които ни карат да се чувстваме самотни

Няма как всички да ви харесват

Понякога комплексите ни взимат толкова голям превес над нас, че отчаяно искаме да се харесваме на всички, за да повдигнем самочувствието си. Това обаче не ни прави по-харесвани, а изглеждаме по-скоро лицемерни. Няма как с всички да сме близки, с всички да се разбираме и с всички да се харесваме като характер и душевност. Затова приемете, че е невъзможно да се харесате на всеки, бъдете себе си и правилните хора ще се влюбят във вас.

Мрънкането не помага за нищо

Вярно, много по-лесно е да помрънкаме, че обстоятелствата, държават, другите са ни виновни, но с това не се постига нищо. Никой не е подобрил живота си с оплакване и седене на едно място. Необходими са действия - повече усилия и нерви, но и по-големи резултати.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща