6 уникални забавления в София през лятото

Снимка на NakNakNak от Pixabay

Снимка на NakNakNak от Pixabay

02 Август 2019

Да отидете на протест

По десетилетна традиция, лятна София е арена на артистични протестни акции, обагрени с хумористични плакати, шарени свирки, разтоварваща музика и културни хепънинги. Ако сте пропуснали да отидете на един от стотиците протести, организирани от незапомнени времена по жълтите павета, време е да запълните празнините в гражданското си съществувание и да изживеете тази тръпка. По непотвърдена информация Министерството на културата планира да включи официално летните софийски протести в културния календар на столицата, като част от стратегията за развитие на културния туризъм. Това е планирано да се случи непосредствено след изплащането на хонорарите за месец април 2014, когато министерството мистериозно преустановява разплащанията си до второ нареждане.

Да пиете вода от маркуч на Витошка

Както добре знаете, все повече млади хора в днешно време мечтаят да загърбят напрегнатия градски живот и да се заселят из знойните необитаеми кътчета на Родопите. Столична община, както винаги, е в крак с ритъма на своите жители, и предвидливо е подсигурила оптимално аграрно преживяване на столичаните, които все още се гърчат из градските лабиринти на София. В самото сърце на града, вие можете (съвсем безплатно!) да се насладите на атрактивно изживяване с дебел, черен маркуч. Можете да отпиете глътка ледена вода, да си измиете джапанките, да пълните водни балони, с които да замеряте минувачите и дори да посадите стрък домати в дупките между плочките, след което грижовно да го полеете с маркуча.

Да къмпингувате на бул. България

Някои от вас може би смятат за досадни километричните задръствания, причинени от ремонта на бул. България, но ние ви уверяваме, че това се дължи единствено на липса на въображение. Ако приемете нещата по-философски, това не е нищо повече от поредната ценна възможност да преживеете столицата по един изцяло нов начин. За целта сложете в багажника си малка палатка, шалте и спален чувал, и вместо да барабаните по волана и да ругаете наум, опънете ги насред асфалтовата джунгла и запейте песен на Лана Дел Рей. Постарайте се да се снабдите с провизии за поне четири денонощия, защото не се знае колко време може да се проточи прибирането ви у дома. Ако изживяването ви допадне, можете да се включите в гражданската петиция за перманентно трансформиране на бул. България в открит градски къмпинг от комунален тип.

Да търгувате ценни вещи по ул. Малко Търново

Единствената по-голяма изненада от снега през зимата, е намирането на древни останки около центъра на София. Затова не се колебайте да използвате шока на общината и управляващите и да заработите малко допълнителни пари през лятната ваканция. Ще имате средно около два месеца да изкопаете всичко ценно от ул. Малко Търново, преди то да бъде залято с бетон, затова не губете време. За удобство на иманярите и колекционерите, общинският съвет гласува сформирането на малък иманярски битак в непосредствена близост до разкопките. Това е част от стратегията за по-бързо отърваване от ненужните останки, за да може ремонтният процес да продължи гладко и необезпокоявано в следващите няколко десетилетия.

Да ремонтирате Графа

Последното нещо, което искаме, е да бъдем банални, но дългът си е дълг. Ремонтът на Графа е културна традиция, подобна на летните протести на жълтите павета - тя е част от облика на града и когато властите абдикират, гражданите трябва да продължат ремонта със собствени сили и средства. Как ще се включите избирате вие - каквото и да направите, няма как да сгрешите, защото правила и очаквания няма. Важно е ремонтът да продължи.

Да се размножавате

Наскоро подробно ви обяснихме защо това е далеч по-софистицирано от закупуването на тигани за ваши близки и далечни роднини. Все пак сме длъжни да ви припомним, че е особено важно да създавате поколение, защото в противен случай рано или късно ще отговаряте за престъпното си бездействие пред Родината, Партията и самото Провидение. Насърчаването на раждаемостта също е част от стратегията на Министерството на Културата, което изпитва засилваща се фрустрация от факта, че няма да остане човешки ресурс, който да поддържа летните протести на жълтите павета през идните десетилетия.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща