7 чести грешки при скандал с партньора

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

19 Декември 2017

На кого ли не се е случвало да се скара с половинката си и да каже неща, за които по-късно съжалява.

За да си спестим това чувство за вина и да не застрашаваме отношенията си с любимия човек, ето какво трябва да избягваме при скарвания с партньора, колкото и да ни е трудно.

Без други членове на семейството

Колкото и да сме ядосани, освен ако причината за скандала не е конкретно поведение на член от семейството, не трябва да намесваме роднините. "Същият си като баща ти" или "Същата си като майка си", особено казани в негативен контекст, могат да изострят много силно отношенията във връзката. Никой не иска да чува обиди по адрес на най-близките си хора, така че по тази тема трябва да сте особено деликатни и внимателни.

Вижте още: Изгради здрава връзка само за 10 минути

Никаква агресия!

Ама наистина никаква. Нито вербална, още по-малко пък физическа. Отнася се и за двете страни в спора. Агресията - дали в думи или в действия, е онова, което може да нарани най-силно и да съсипе изцяло една връзка. Не използвайте обидни думи и ако не можете да общувате като възрастни и интелигентни хора с човека до вас, значи просто не сте в правилната връзка.

Вижте още: Мъжете разкриват 10 признака, че са наистина влюбени

Не смесвайте проблемите

Не изчаквайте да се натрупат няколко проблема и когато нещо просто ви прелее чашата, да изсипете всичко накуп. Това със сигурност не е продуктивно, защото няма да решите сериозния проблем в отношенията ви, като го обясните между спора кой да измие чиниите и защо не сте отишли лятото на почивка, където вие сте искали.

Не заплашвайте

Не използвайте заплахите за раздяла или развод за щяло и нещяло. Всъщност изобщо даже не трябва да ги използвате, освен ако наистина не сте разколебани дали връзката ви действително има бъдеще или е изчерпана. Ако при всеки спор вадите картата с раздялата, в един момент тя просто няма да има никаква сила и тежест.

Вижте още: Как влюбването променя тялото ни?

Не си тръгвайте

Понякога нещата може да ви ядосват много, но няма да решите проблема, ако си вземете нещата по средата на спора и просто си излезете. Обсъдете това, което ви притеснява, и ако човекът отсреща отказва да направи компромис и няма да можете да продължавате така, просто си тръгнете трайно.

Не си лягайте отделно

Ако сте се скарали сериозно, спането в отделни стаи или апартаменти няма да ви успокои или да намали напрежението. С това няма да постигнете нищо, а само ще направите отношенията ви още по-хладни.

Никакви скандали пред други хора

Нищо не наранява егото и не смазва самочувствието на човека така, както обидите от най-близките и то - на публично място. Да не говорим, че никой не иска да слуша скандалите и караниците ви в магазина или ресторанта. Ако имате нещо за казване, то си е само между вас, кажете си го насаме и никога не се унижавайте взаимно пред други хора.

Вижте още:

Време е за секс!

10 брутални истини за връзките

Защо изневеряваме?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща