7 древни ритуала за ново начало

Автор: New Me

30 Януари 2018

В някакъв етап от живота всеки е привлечен от идеята за ново начало, независимо дали става въпрос за отношения, или просто защото имаме нужда да започнем нов положителен период.

Това са седем ритуала, благодарение на които можете да привлечете щастието в живота си. А и нищо не пречи да опитате, нали така?

1. Създайте домашен храм

Идеята тук е да създадете нещо, което веднага ви кара да се чувствате добрe. Не го приемайте съвсем буквално като храм. Идеята е това място да напомня за комфорт, радост, безопасност и свобода.

Като пример ви даваме – направете си уютно кътче, в което да можете да се отпуснете, да си запалите свещ, да си четете книжка и да постигате вътрешен мир.

2. Отражение на светлината

В основната си този ритуал е вид медитация, която фокусира цялата си енергия върху свещ. Изберете свещ с аромат или цвят, който ви носи положителни емоции. Погледнете светлината на пламъка. Ще откриете, че тази техника подобрява умствената ви яснота и ви кара да се чувствате спокойни и благодарни.

Вижте още: Първото, което видите на тези рисунки, издава характера

3. Мислете за вашите близки

В древни времена семейната история на човека е била свещена. Има много неща, които можете да спечелите, ако погледнете историята на предците си и да се поучите от нея. Може да ви се стори смешно, по не сме измислили ние топлата вода. Погледнете назад и можете да оцените живота си по-правилно, а оттам и лесно да бъдете щастливи.

4.Бъдете състрадателни

Помислете по-специално как може да бъдете по-състрадателни към другите хора и животните. Дайте повече за благотворителност, не става дума дори за пари, а за част от свободното ви време, обърнете внимание на нуждаещи се. Това може да ви даде ново чувство за удовлетвореност. Със сигурност ще донесете позитивна енергия в живота си.

Вижте още: Датата на раждане = какъв човек си

5. Една минутка

Това е прост, но много мощен ритуал. Направете си топъл шоколад, чай или си налейте чаваша вино. Седнете навън по средата на нощта. Помислете за всичко, което имате, и благодарете за живота си. Спокойно можете да споделите момента с любим човек, независимо дали е партньор, дете или близък приятел.

6. Малка церемония

Тези малки церемонии са символ на захвърлянето на старото и раждането на новото. Така например можете да изберете да изгорите парче хартия, на което сте написали старите неща, която вече не искате да задържате в живота си, или отрицателно фиксиране, което искате да пуснете (например предишна връзка). Когато поставяте такива предмети в огън, вие показвате, че сте си научили урока и ще продължите напред по-мъдри.

7. Носете символични бижута

Вижте какво символизират различни камъни и си купете бижу спрямо това от какво имате нужда в живота си в момента. Така можете да привлечете здраве, любов, късмет, щастие...Улесняваме ви, ето тук можете да видите кой камък какво носи в живота ви:

Скъпоценните камъни не са само бижу
 

Вижте още:

(На)здраве с алкална вода

С две ръце ЗА лавандуловата лимонада

Как да се предпазим от Алцхаймер? Има как!

Важна, важна колко да е важна водата?

Как ви влияе позата, в която спите?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща