7 красиви, но супер непрактични тренда

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

08 Юни 2018

На всички ни се е случвало да видим изключително красива идея за дома в списание или в интернет и да я приложим. Нерядко обаче се случва и да съжаляваме за това си решение.

Ето 7 красиви, но адски непрактични интериорни идеи, които е по-добре да пропуснете. 

Мивка върху плот

Със сигурност поне веднъж ви е грабвала вниманието подобна мивка. Изглежда толкова шик и модерно, как да не ви се прииска да си я сложите. И все пак помислете пак. Често мръсотията успява някак да влезе под самата мивка, което е много трудно за почистване. Да не говорим, че ако пуснете силно струята, цялата ви баня може да стане във вода или най-малкото ще се измокрите вие.

Вана

О, да, колкото и да е любима на някои хора. Всъщност ваната може да се превърне в развъдник на бактерии, ако не я измивате много хубаво и то доста често. Не си мислете, че веднъж седмично е достатъчно, за да се отървете от всичко, полепнало по красивата ви вана. А и някак все остават труднодостъпни места, както и неприятни петна, ако не я измивате основно достатъчно често. Да не споменаваме и риска да се подхлъзнете в нея...

Етажерки

При тях се срещат толкова приказни варианти, че често свършваме с по минимум 5 в стая. Огромна грешка, особено ако сте заети с много работа, грижи по децата и живеете в голям град, където редовно се натрупва прахоляк. Етажерките и рафтовете с множество декорации по тях са ужасно трудни за почистване и събират страшно много прах. Нали не искате да губите часове в бърсаненето му?

Произведения на изкуството в кухнята

Всички знаем в какво може да се превърне една кухня, когато сме се развихрили в нея. Затова, ако сте си харесали идеята да сложите нещо ценно, бутиково и страшно красиво именно там, не прибързвайте. Едва ли искате да изпръскате с храна или мазнина онази красива картина.

Бели (или много светли) мебели

Действително с тях домът ви ще изглежда като от корица на списание, но ще съжалите още след няколко месеца, ако заложите на бели или твърде светли мебели. Да не говорим пък, ако имате деца или домашни любимци. Всеки косъм или малко петънце ще си личи - ще ви е много трудно да поддържате такъв дом.

Кувертюри

Може и да изглеждат много интересни, красиви и дори практични в първия момент, но не не е съвсем така. При всяко сядане върху дивана или фотьойла ще се свличат и ще изглеждат размъкнати и не особено красиви.

Твърде дълги завеси

Безспорно, драматичните дълги завеси придават невероятно изискан вид на стаята ви. Но все пак може да не се окажат най-практичното нещо за дома ви. Събират повече прах, цапат се и се захабяват, когато се влачат по земята, а ако имате деца или домашни любимци, със сигурност ще са от любимите им места за игра.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща