7 начина да пребориш самотата

Снимка на engin akyurt от Pixabay

Снимка на engin akyurt от Pixabay

Автор: New Me

08 Октомври 2019

Независимо дали е моментно състояние заради напрежение или хронично заради събития в живота ни, има начини да се борим със самотата. Всички те изискват действие от наша страна, затова са и толкова ефективни, когато ги въведем за по-дълъг период. Ето за какво говорим.

Разходки

Освен че ни отвличат поне за малко от мрачните мисли, разходките, особено сред природата, могат да са особено полезни за цялостния тонус на тялото, да подобрят начина, по който се чувстваме, и настроението ни, да станат причина за намирането на нови хобита или приятели.

Нова страст

Може да звучи много трудно за изпълнение да намерим нова страст или хоби в живота си, но всъщност не е така. Огледайте се, пробвайте различни неща - именно те ще разширят кръгозора ви, ще ви разсеят и ще ви накарат да намерите нов смисъл и дори нова среда.

pixabay.com

13 правила в обличането, които трябва да знаем

Излизайте с приятели

Най-сигурният начин да задълбочим самотата и депресивните си мисли е като се изолираме от онези, които обичаме и които ни обичат. Не отказвайте прекалено много да излизате и да се виждате с познати и близки, защото в един момент те просто ще престанат да ви търсят и ще останете още по-самотни. Дори да нямате особено желание, излизайте и се разнообразявайте. 

Намерете си кауза

Дори не можете да си представите колко пълноценни и щастливи ще се почувствате, ако помогнете на някого в нужда. Възрастен човек, дете в неравностойно положение, животно в беда. Начините са наистина стотици, а вие няма да се чувствате самотни и нещастни, ако знаете, че помагате на някого и той има огромна нужда именно от вас.

Всички ще умрем, а сега наздраве

Потърсете помощ

Няма нищо срамно и страшно в това да признаете, че се чувствате самотни и да вземете мерки. Дори не подозирате колко други хора са във вашето положение, но не могат или не искат да си го признаят. Дори хора със съпрузи и деца могат да се чувстват наистина нещастни и самотни в дома си. Затова потърсете помощ - четете специализирани книги, гледайте вдъхновяващи филми или видеа, поговорете си с психолог. Ще видите колко по-добре ще се почувствате.

Погрижете се за себе си

Обикновено самотата ни кара да изкривяваме представите си както за другите, така и за самите себе си. Започваме да си мислим, че сме незабележими, скучни, не харесваме начина, по който изглеждаме, и не променяме нищо в живота си. Напротив, наложете си всеки ден да правите по нещо за себе си - 30 минути упражнения, маска за лице, идете на фризьор, вземете си дреха, с която няма да останете незабелязани. Ще видите колко добре ще повлияе това на самочувствието ви и ще започнете да се възприемате по друг начин.

Развивайте се

Тук сме, за да се учим през целия си живот. Изберете си сфера - може да е тази, в която сте били до момента, а може и да е изцяло нова. Учете, развивайте се, обогатявайте познанията си и израствайте. С времето това ще се превърне в страст и ще го правите с огромно желание, а самотата ви ще остане в миналото.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща