7 неочаквани тайни на красивата кожа

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

27 Ноември 2017

За да се радваме на красива и здрава кожа с по-малко бръчки, има няколко неща, които можем да направим. Някои от тях със сигурност сте чували, но други може и да ви изненадат.

Дневната грижа

За свеж вид на кожата трябва да полагаме грижи всеки ден. Най-общо те се свеждат до предпазване от слънцето, дори и в по-студените месеци, почистване и подхранване. Както и в придържането към по-здравословен начин на живот - с правилно хранене и по-малко алкохол и цигари.

Вижте още: Вярвате ли все още в тези митове за косата?

Сънят

Едно на ръка, че не трябва да се лишавате от сън, ако искате да изглеждате отпочинали и да не се състарявате преждевременно. Но също така има значение и как лежите и спите. Опитвайте се да лежите по-малко по корем, защото така влияете зле на кожата на лицето и врата, и да си лягате по-често по гръб.

Хранителният режим

Както споменахме вече, много е важно с какво се храним, за да поддържаме кожата си в наистина добър вид. За целта е най-добре да хапваме по-често сезонни плодове и зеленчуци, домашно приготвена храна, повече риба и по-малко месо. Не трябва да се забравя и достатъчно количество вода всеки ден.

Вижте още: Добра новина: Розацеята е лечима

Мимиките

Във всекидневието си правим толкова гримаси, колкото дори не осъзнаваме. Докато сме се съсредоточили, четем или се ядосваме за нещо. Това няма как да не се отрази на външния ни вид и появата на бръчки. Опитайте се да ограничите несъзнателните гримаси - например, ако често присвивате очи пред компютъра, ползвайте подходящи очила. 

Почистването

Не трябва да търкате твърде интензивно или грубо нежната кожа на лицето. Използвайте щадяща козметика, съобразена с типа кожа, а не обикновен сапун например. Почиствайте нежно лицето и шията всеки ден (за препоръчване е сутрин и вечер) и нанасяйте подходящи кремове, за да предпазите кожата.

Вижте още: Грешките, които ни състаряват

Витамин С

Приемът на витамин С е от съществено значение за състоянието на кожата. Намерете най-подходящия за вас начин да го приемате. Като за предпочитане е да комбинирате няколко - например да заложите на храни и напитки, богати на витамин С, и едновременно с това да ползвате и някои козметични продукти, които го съдържат. 

Соя

Тя помага на кожата да се възстанови и да изглежда по-добре. Продукти или таблетки с такова съдържание могат да подействат положително при проблеми на кожата, причинени от слънцето. Също така подобряват състоянието на кожата.

Вижте още:

Митове и истини за акнето

Когато красотата е разтегливо понятие...

Избелване на зъбите у дома

Защо се появяват стриите?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща