7 неща разкриват дали си позитивен или негативен човек

Снимка на Free-Photos от Pixabay

Снимка на Free-Photos от Pixabay

Автор: New Me

10 Юли 2019

Отношението към промяната

Позитивните хора приветстват промяната като начин да обърнат живота си към по-добро или просто да научат важни уроци. Негативните хора се боят от промяната, тя ги ужасява най-вече с това дали няма да допуснат грешка и нещата да отидам към по-лошо.

Дали ценят труда на другите

Позитивните хора знаят, че никой не е длъжен на никого и оценяват, когато някой се старае и си върши добре работата - те винаги ще намерят начин да го покажат. Негативните хора не ценят работата на другите, не считат за нужно да благодарят или да демонстрират уважение към чуждия труд.

Извиненията

Позитивните хора осъзнават, че всеки в този живот греши и няма нищо страшно да си го признаят. Когато допуснат грешка, те съумяват да се извинят и да продължат напред. За негативните хора е много трудно да се извиняват, те си мислят, че по този начин демонстрират грешките си и това ги прави по-слаби в очите на околните.

Мислите

Позитивните хора не мислят единствено за себе си и за това да извлекат полза от всяка ситуация или от другите хора. Те щадят чувствата на останалите и никога не поставят само себе си на първо място. Негативните хора са пресметливи и целят изгода от всеки и всичко. А понякога и с цената на всичко.

Завистта и успехът

Позитивните хора не завиждат на околните и не се надяват тайно да се провалят, за да могат да изпъкнат те. Напротив, осъзнават колко по-хубава става средата около тях с повече успешни и щастливи хора. Негативните личности пък мразят чуждия успех, той ги изпълва с гняв и неудовлетворение, защото знаят, че единственият начин да се откроят е, ако всички останали се провалят.

Критиката

Позитивните хора могат да отделят конструктивната критика от злонамерените думи и са благодарни, когато я получават. Това им помага да стават по-добри и да вървят нагоре. Негативните хора не търпят някой да ги критикува, дори и градивно, това ги смазва и разколебава в способностите им.

Действията

Позитивните хора са активни, те отказват да приемат, че съдбата им просто е такава, а проблемите няма как да бъдат решени. Затова се борят и работят упорито за нещата, които искат. Негативните хора не виждат смисъл да се опитват да подобрят живота си, затова предпочитат да стоят и да чакат евентуално всичко да се нареди само или някой друг да го оправи.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща