7 знака, че ви манипулират

Photo by Kareya Saleh on Unsplash

Photo by Kareya Saleh on Unsplash

Автор: New Me

05 Юли 2018

Когато сме допуснали някого много близо до себе си - колега, приятел, партньор, а понякога дори и членовете на семейството ни, този някой може да започне да се възползва от това. Ето знаците, че някой вече ви манипулира или се опитва да го направи.

Подкопава самочувствието ви. Умелият манипулатор ще се опита да ви накара да се чувствате безпомощни и неуверени. Да търсите неговите съвети и одобрение винаги и да не смеете да повярвате в собствените си възможности. Ще се опита да ви убеди, че без него никога няма да се справите с нищо...

Вижте още: 6 признака, че привличате другите

Разминаване на думи и действия. Манипулаторът ще ви казва едно, най-често онова, което искате да чуете, но после ще постъпва съвсем различно. При него действията няма да отговарят на думите. Следете за този знак и отсейте манилупаторите навреме.

Вижте още: Повече сън през уикенда = по-дълъг живот

Вменява ви чувство за вина. Винаги ще намери начин и причина, заради която да ви накара да се чувствате виновни. Често се изкарва жертва на вашите действия и ви кара да промените поведението си така, че той да е доволен.

Навлиза твърде навътре в личното пространство. Емоционалният манипулатор ще се опита да се бърка в най-личното кътче от живота ви. Ще се опита да наложи мнението си за нещата, които принципно трябва да са изключително личен избор - работата, партньора, личните взаимоотношения, дома, семейството и пр.

Вижте още: Знакът, че си пада по теб (според зодията)

"Превзема" ви. Манипулаторът ще се опита да се превърне във вашето слънце и вие да подчините живота и ежедневието си на това да се въртите около него. Постепенно ще ви погълне като черна дупка и ще иска всичко да се свежда до неговите чувства, емоции и желания.

Подценява всичко ваше. Няма значение какви успехи имате, неговите са по-големи. Не е от значение какви проблеми имате, неговите са по-сериозни. Нещата във вашия живот винаги остават за него на заден план, само защото неговите трябва да са ви приоритет - поне в представите на манипулатора.

Вижте още: Има 5 типа хора в света. Ти кой си?

Знае слабото ви място и го използва. Умелият манипулатор ви е опознал достатъчно добре и вече е наясно къде сте уязвими и кои са слабите ви места. А по-лошото е, че не се притеснява да ги използва всеки път, за да може да постигне своето. Винаги е наясно какво трябва да направи или да ви каже, за да се случат нещата така, както той иска.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща