7 знака, че ви трябва почивка веднага!

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

27 Юни 2017

Често дори не забелязваме с колко много неща сме се нагърбили и си мислим, че винаги можем да свършим и още нещо, преди да си починем малко.

През това време обаче тялото ни упорито ни дава сигнали, че вече е на предела на силите си и отчаяно му трябва почивка.

Ето и знаците.

Главоболие

Преумората и стресът често могат да доведат до главоболие. А при редовно лишаване от почивка и твърде високи нива на стрес се стига и до мигрена.

Стомашни проблеми

Когато мозъкът е претоварен в продължение на дълго време, това неизбежно повлиява и на храносмилателната система в даден момент. Така често се стига до стомашни болки и неразположение.

Отслабена имунна система

Ако не даваме на тялото си нужната му почивка, това може да доведе до проблеми с имунната защита. Резултатът – хващаме настинки и други леки болести много по-лесно.

Непостоянно тегло

Твърде много стрес може да доведе до качване на излишни килограми. Причината е в повишените нива кортизол, които създават усещането за постоянен глад.

Хронична умора и проблеми със съня

Сутрин се събуждате от сън и вече сте уморени. Тялото ви не успява да се възстанови и да си почине през нощта. Отделно могат да се появят и чести проблеми със съня. Все признаци, че сте преуморени и ви трябва хубава почивка.

Болки в гръдния кош

При болки в тази област, невинаги се касае за кардиологичен проблем. Причината може да е стрес и преумора. Затова при първите симптоми се посъветвайте с кардиолог дали става въпрос за проблем със сърцето или просто сте преуморени.

Намалена сексуална активност

Всеки знае колко често обикновено има желание и сили за секс. Ако забележите твърде дълги периоди, в които сте предпочитали да си „починете”, вместо да се отдадете на ласки и любов, значи тялото ви показва, че е преуморено и е време да му дадете заслужена дълга почивка. Не от секса, разбира се…

Вижте още:

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

10 признака, че пиете опасно малко вода!

Алкохолната зависимост

С едно наум за любимата бира

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща