8 факта, които са толкова странни, че няма да повярвате

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

25 Октомври 2017

Понякога чуваме и четем толкова странни неща, че даже не ни се вярва, че може да са истина. Именно затова ви подбрахме няколко супер любопитни факта, за които ще се изненадате и дори ще се съмнявате доколко са достоверни.

Ето ги и тях.

Виаграта била замислена като лекарство за сърцето

Невероятно, но факт. Първоначално виаграта била тествана като лекарство за подобряване работата на кръвоносните съдове и сърцето. След като бил установен страничният й ефект обаче, тя бързо сменила приложението си.

iPhone бил по-мощен от компютър на НАСА?

По времето, когато е пуснат първият iPhone, той бил по-мощен от компютрите на НАСА, използвани през 1969 г. за прословутия полет до Луната. 

Вендинг машините убиват повече хора от акулите

Въпреки всички ужасяващи филми за акули, които сеят масова смърт, всъщност любопитен факт е, че хора умират по-често от инциденти с вендинг машини и дори от падащи кокосови орехи, отколкото при нападение от акули.

Индийските съпруги държат 11% от златото в света

Едва ли има някой, който не знае, че при сватба в Индия, жената трябва да бъде отрупана в златни накити. Вероятно заради тази традиция и процентът на златото, което притежават индийските съпруги, е толкова внушителен.

Стомахът ни също се "изчервява"

Когато сме притеснени или засрамени, нивото на адреналин в тялото ни се повишава значително. Това ускорява циркулацията на кръвта и води до изчервяване не само по лицето, но и по други части на тялото - като стомаха.

Коалата има сходни отпечатъци с човека

Любопитен факт е, че пръстите на коалите са доста добре развити и много сходни с човешките. Причината е, че тези прекрасни животни трябва да умеят да се захващат добре, когато се качват по дърветата в търсене на храна или закрила от опасност.

Охлювът има повече зъби от акулата

Средно охлювите имат между 180 и 400 зъба - в зависимост от вида си. Да не говорим за често срещания градински охлюв, който разполага с радула с хиляди зъби.

Не е невъзможно човек да има червеникави очи

Ако си мислите, че това може да се види само във вампирските филми, съвсем не е така. Тялото на хората и животните с албинизъм не произвежда достатъчно меланин. Това води до много слаба пигментация на косата, очите и кожата. При някои форми на албинизъм кръвоносните съдове на гърба на окото може да се виждат и това да създава илюзията за виолетови или червеникави очи. 

Вижте още:

Това бяха последните им думи

Какво издаваш с позата, в която спиш?

Подправки на балкона или една твърде добра идея

Кой е бащата на космическия страх?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща