8 грешки с красотата

Photo by Nicole De Khors from Burst

Photo by Nicole De Khors from Burst

Автор: New Me

06 Юни 2018

Външният вид е особено важен за дамите, а и не само, и затова всякак се опитваме да запазим красотата си за по-дълго.

Ето как обаче всеки ден допускаме грешки, които повлияват красотата ни.

Миете зъбите си след кафето

Когато пиете сок или кафе сутрин и хапвате закуска, създавате среда на по-висока киселинност в устата си. Така че ако се опитате да измиете зъбите си веднага, след като се хапнали или пийнали сутринта, може да навредите на емайла си. Най-добре си измийте зъбите преди това или пък ако държите да е след кафето и закуската, първо хубаво изплакнете устата си за няколко минути с вода, изчакайте около 15-20 мин. и чак след това измийте хубаво зъбите си.

Вижте още: Свежо: Морски полъх в дрехите

Алкохол без вода

Огромна грешка, която може да направите, когато пиете алкохол, е да пропуснете водата. Това води до дехидратация и съответно вреди на здравето и красотата на тялото ви. Затова дори с леките алкохолни коктейли, не забравяйте да пиете и достатъчно вода.

Вижте още: Защо хората се целуват?

Влизате в басейн със суха коса

Помислете за косата си като за гъба. Колкото по-суха е косата ви, толкова повече ще "поеме" от водата в басейните, в които влизате. А там със сигурност е пълно с доста химикали, които могат сериозно да увредят косата ви. Затова задължително я намокряйте, преди да влезете в басейна, а когато излезете оттам, я измийте хубаво с вода.

Вижте още: 4 тайни за дълголетие

Шампоанът

Твърде много или твърде малко шампоан при къпане може да повлияе зле на косата ви. Ако миете косата си всеки ден и ползвате голямо количество шампоан, може да увредите скалпа и да направите косата си твърде суха или пък да се омазнява невероятно бързо. Хубаво е да миете косата си 2-3 пъти седмично.

Без допълнителни грижи

Когато говорим за косата, не трябва да си въобразяваме, че само шампоанът е достатъчен, за да е здрава и да изглежда добре. Напротив, трябва да се ориентирате към добър балсам, ампули или домашни маски, ако нямате излишни пари за козметика. Резултатът няма да закъснее.

Вижте още: Чай за всеки момент

Не чистите тоалетните принадлежности

Задължително трябва да почиствате всеки малък инструмент в грижата ви за красотата. Това включва да измивате идеално гребените, пинсетите, нокторезачките, пилите, самобръсначките и пр. Така няма да се притеснявате, че може да направите проблем на кожата си и да я инфектирате.

Горещите душове

Особено лоша идея, ако имате твърде чувствителна или проблемна кожа. Така че е хубаво да избягвате продължителното взимане на много горещи душове и вани, да взимате по-кратки и с умерена температура душове.

Вижте още: Навиците, които ни съсипват

Не се грижите за кожата

Също като при косата, не може да очаквате, че ако само си изплаквате лицето с вода и сапун например, всичко е точно. Напротив, важно е да полагате допълнителни грижи - дневен и нощен крем, слънцезащитна грижа, серуми или ако не е в бюджета ви, заложете на натурална грижа с домашни маски и мазила.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща