8 хитри трика при опаковане на багаж

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

29 Юни 2018

Със сезона на почивките идват и неволите ни около опаковането на багажа. Често се случва да забравим доста неща или да не можем да поберем всичко, което ни се иска. 

Затова, ето няколко тънкости и добри идеи при стягането на куфарите за вашата ваканция.

Списък

За да сте сигурни, че няма да забравите нищо, започнете да правите списък няколко дни преди пътуването си. Така ще имате достатъчно време да го попълните подробно и по него да приготвите багажа си, за да не забравите нещо важно.

Раницата

Ако ще носите и раница със себе си, сложете задължително по-тежките неща отдолу и откъм страната на гърба ви. Така ще имате по-добър баланс, а леките предмети и тези, които ще вадите по-често, оставете отгоре в раницата си.

Сгъване или...

Знаете ли, че навитите на руло дрехи заемат по-малко място от сгънатите. Пробвайте да опаковате така багажа си следващия път и ще се изненадате колко неща ще поберете. 

Не губете пространство

Няма смисъл да губите излишно място в багажа си - така например чорапите ви може да са наредени в обувките. 

Тоалетните принадлежности

Вземете наистина най-необходимото. Няма да се случи нищо драматично на почивката ви, ако не вземете абсолютно всички балсами, маски, ампули, лосиони, кремове и пр. Погрижете се козметиката ви да е затворена добре и отделена в несесер или торбичка, която няма да допусне да се разтече върху дрехите.

Място за мръсни обувки и дрехи

Отделете специална плътна торбичка (от плат или каквато имате) за мръсните обувки и дрехи. Не можете да ги сложите при чистите, без да им се отразят.  Добавете сухо сапунче от хотела си в торбата с мръсните дрехи, ще неутрализира неприятните миризми.

Презастраховане

Носете изпринтени важните документи (резервации, застраховки, билети, бележки за наемане и др.) на две места - в ръчната ви чанта и в багажа ви. Така ще сте спокойни, че дори да ги изгубите или да се случи нещо друго с тях, ще имате още един екземпляр.

Скривалище ценните вещи

Измислете си скришно място. Не е нужно да се чудите и притеснявате къде да сложите парите и ценните си вещи по време на почивката. Заложете на лесно и удобно "скривалище" - например за пари и дребни бижута можете да използвате стик дезодорант, на който да извадите горната част. Така ще поберете всичко в контейнерчето и ще го затворите с капачката. На плажа няма да са много хората, които да се изкушат да отворят дезодоранта ви.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща