8 любими филма с Колин Фърт

The Railway Man (2013) Poster

The Railway Man (2013) Poster

Автор: New Me

10 Септември 2019

На 10 септември 1960 г. е роден един от най-обичаните британски актьори - Колин Фърт. Вече с няколко наистина емблематични роли зад гърба си, днес събираме повечето от тях в тази класация, като не крием надеждите си скоро да го видим в ново вълнуващо превъплъщение.

Речта на краля (2010)

Невероятно добра историческа драма, която разказва истинската история на английския крал Джордж VI. След смъртта на баща си и скандалната абдикация на Едуард VIII, Джордж, който цял живот е страдал от непреодолим говорен дефект, ще трябва да разчита на ексцентричен логопед с нестандартни методи, който да му помогне да произнесе една от най-великите речи в британската историята и не само.

Дневникът на Бриджит Джоунс (2001)

Макар да не е от най-разтърсващите филми, тази комедия се превърна в една от най-обичаните за милиони зрители по света. Колин Фърт пък показа, че може да се впише отлично както в драматични, така и в забавни образи. Кой не обича да гледа премеждията на Бриджит Джоунс отново и отново?

Гордост и предразсъдъци (1995)

Великолепен минисериал по една от най-добрите книги на всички времена, особено според дамите. Кой не знае и не се е вълнувал за любовта на Елизабет и Дарси. А именно тук Фърт прави толкова добра роля, че игралният филм от 2005 г. бледнее пред него. Въпреки че в по-новата версия виждаме звезди от ранга на Кийра Найтли.

Наистина любов (2003)

Прекрасен романтичен филм, който ни среща паралелно с няколко истории на различни хора, които обаче накрая се преплитат. А в основата на всички тях е любовта в различните й форми и измерения. Вероятно сте го гледали, но ако случайно не сте - горещо ви го препоръчваме. 

Преди да заспя (2014)

Дори и да ни изглежда невероятно, Колин Фърт може да се превъплъти в образа на истинското зло и да изиграе перфектно ролята на лошия. А когато екранната му партньорка е Никол Кидман, не ви остава нищо друго, освен да приковете поглед в екрана. Смразяващ трилър, който ще ви държи под напрежение до самия край.

Самотен мъж (2009)

Колко може да тежи самотата и как се преодолява болка, която те разкъсва вътрешно? Героят на Колин Фърт търси тези отговори, докато се опитва да се върне към нормалния си живот след жестока загуба. До него в този момент застава една изумителна жена (Джулиан Мур), а развръзката ще ви изненада. 

Mamma mia! (2008)

Любима музика, смях, забавление и една интересна загадка. Кой ще се окаже обвързан в една дълго пазена тайна и как накрая ще бъде разплетена съвсем случайно. Една история за любов, измяна и предателство, която обаче няма да ви натежи. Мерил Стрийп е само едно от попаденията в този филм. Другото, естествено, е Колин Фърт.

Затворник на миналото (2013)

Отново в компанията на Никол Кидман, но тук съвсем не поставяме фокуса върху любовна история. Напротив, сюжетът е тежък и сложен. Бивш офицер от британската армия, който е попаднал в плен при японски войници през Втората световна война и е бил измъчван по нечовешки начин, намира начин да си отмъсти. И то точно на човека, който го е сринал физически и психически преди толкова много години. Отмъщението или човешкият ни облик е по-силен. Една игра на нерви, която не трябва да пропускате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща